Utorak, 05 Veljača 2013 17:18

Saudijski propovijednik silovao, mučio i ubio vlastitu petogodišnju kćer, sud ga pustio na slobodu

Saudijski svećenik koji je mučio svoju petogodišnju kćer do smrti pušten je iz zatvora nakon što je pristao platiti "krvavi novac" za svoje zločine, javlja Daily Mail. Lama al-Ghamdi umrla je u rujnu od višestrukih rana, uključujući smrskanu lubanju, slomljena rebra i lijevu ruku, a na tijelu je imala više modrica i opekotina. Također je utvrđeno da je nesretna djevojčica bila silovana.

Njen otac Fayhan al-Ghamdi, prominentni imam koji se često pojavljivao na televiziji u Saudijskoj Arabiji, odslužio je samo nekoliko mjeseci u zatvoru iako je priznao da je koristio štap i kablove te njima nanio teške ozljede svojoj kćeri!

 

Novac je po Islamskom zakonu kompenzacija za člana obitelji, a imam se složio Laminoj majci platiti novac u vrijednosti od 50.000 dolara. Iznos je polovina onoga koliko bi dobila da je Lama dječak! Kako tvrde aktivisti, po Islamskom zakonu otac ne može biti smaknut zbog ubojstva djeteta, kao ni muškarci zbog ubojstva svojih supruga.

 

 Tri saudijska aktivista, uključujući Manal al-Sharif, koja je pokrenula kampanju za prava žena vozača, uložili su prigovor na presudu. Pokrenuta je kampanja na Twitteru u kojoj se zalaže za bolju zaštitu djece i žena. Presuda je izazvala bijes u Saudijskoj Arabiji, a državni dužnosnici su izjavili da će uskoro otvoriti 24-satnu liniju za primanje poziva o nasilju nad djecom. Sudac je ipak smatrao da je pet mjeseci kazne, koliko je otac monstrum proveo u zatvoru, bila dovoljna kazna za ovako okrutan zločin.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal