Četvrtak, 31 Siječanj 2013 10:42

Reisman i Štulhofer susrest će se u Westinu, a onda – Dalmacija!

Nakon što je sučeljavanje kontroverzne Judith Reisman i koautora kurikuluma zdravstvenog odgoja Aleksandra Štulhofera otkazano na Filozofskom fakultetu zbog prevelikog interesa javnosti (!), Zagreb Pride doznao je da će do ukrštavanja njihovih argumenata ipak doći.

Judith Reisman nastavlja "turneju" po Hrvatskoj, a idući tjedan rezerviran je za Dalmaciju, obznanilo je udruženje Zagreb Pride na Facebooku.

 

"Ako ste se pitali tko je doveo i lažno predstavio ovu pseudoznanstvenicu kao neki 'autoritet', evo par detalja: jedna od inkarnacija GROZD/Vigilare/Ja sam bio embrij i slične ekipe je zapravo Centar za obnovu kulture, koji službeno stoji iza ove turneje i koju čini savez ultraklerikalne dijasporske organizacije iz SAD-a i dvije nama dobro znane figure Ivo Banac i prof. Dubravka Hrabar. Voditelj tog Centra je, inače, predsjednikov savjetnik za vjerska pitanja", navode oni.

 

Nazivaju ovu akciju "uvertirom uoči njihove nove ofenzive uoči Zakona o životnom partnerstvu".

 

Prema informacijama kojima raspolažu, javna rasprava, odnosno susret Aleksandra Štulhofera i Judith Reisman održat će se vjerojatno u četvrtak, u hotelu Westin, nakon javnog "predavanja" dotične koje je predviđeno za 19 sati.

 

"Na poziv još uvijek postojećeg HDZ-a, u Hrvatskom saboru u 11 sati Reisman će održati Javno saslušanje u Hrvatskom saboru (Dvorana Ivana Mažuranića) pod naslovom Iskustvo spolnog odgoja u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu", navode u opisu fotografije koju su objavili s tribine u srijedu.

 

Podsjetimo, Reisman ima prilično gust raspored susreta u Zagrebu. Gostovala je dosad na tri fakulteta – Fakultetu političkih znanosti, gdje se sukobila sa studentima i dekanom Nenadom Zakošekom, zatim na Medicinskom, gdje je primljena kao uvažena znanstvenica, uz negodovanje manjine, te na Filozofskom fakultetu, gdje se trebala susresti sa Štulhoferom, ali se pojavilo bar tri puta više ljudi nego što može primiti najveća dvorana FFZG-a pa je sučeljavanje otkazano.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal