Ponedjeljak, 04 Veljača 2013 14:34

Putuje u SAD: Prikupljen novac za malu Noru Šitum

Grad Zagreb pokriti će razliku potrebnog iznosa za liječenje male Nore Šitum u SAD-u te u cijelosti ostale troškove njezinog boravka (stanovanja, puta i drugog), izjavila je Norina majka Đana Atanasovska nakon susreta sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

- Zagrebački gradonačelnik Bandić potvrdio je da će Grad Zagreb u potpunosti pokriti iznos koji bude nedostajao za Norino liječenje te će pokriti i troškove koji idu uz liječenje - kazala je Norina majka dodavši kako već ima puno ponuda iz Amerike za njihov smještaj.

 

Naglasila je da je po posljednjim informacijama za Norino liječenje prikupljeno 2,5 milijuna kuna.

 

Slučaj djevojčice Nore Šitum, koja ima pet godina i osam mjeseci, a već se nešto više od dvije godine bori s akutnom limboflastičnom leukemijom, odjeknuo je u javnosti putem Facebooka, na kojem od subote cirkulira pismo njezine majke koja moli za financijsku pomoć u liječenju novom metodom u Dječjoj bolnici u Philadelphiji, za koje su troškovi oko 3,3 milijuna kuna.

 

Na novinarsko pitanje što je obuhvaćeno troškovima liječenja, Atanasovska je odgovorila da su u cijenu od oko 3,3 milijuna kuna obuhvaćene sve liječničke pretrage, kompletan postupak te kontrola u iduće dvije godine. "Ostaju samo naši troškovi puta", dodala je.

 

Norina majka još je jednom zahvalila svima koji su svojim pozivima ili uplatama pomogli prikupljanju sredstava za njezinu kćer. "Ovo je čudo što se dogodilo u posljednjih 48 sati, za to nema realnog objašnjenja", rekla je.

 

Upitana kada će krenuti u SAD, Atanasovska je kazala da se još na KBC-u "Rebro" trebaju obaviti neke potrebne pretrage, ali da se odlasku u Ameriku nada uskoro.

 

Na pitanje hoće li Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranja (HZZO) pokriti dio liječenja, odgovorila je da HZZO ne pokriva eksperimentalno liječenje, ali će pokriti troškove kemoterapije koja je dio liječenja i koju Hrvatska nema.

 

- HZZO je obavio ljudski razgovor sa mnom, pokazali su najbolju volju i što je u njihovoj moći to će učiniti - istaknula je.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal