Petak, 05 Srpanj 2013 14:23

Prvo obraćanje Ruže Tomašić u Europskom Parlamentu (VIDEO)

Predsjednica HSP AS, Ruža Tomašic i europarlamentarka, jučer je održala svoj prvi jednominutni govor na temu "Impact of the crisis on access to care for vulnerable groups", na hrvatskom jeziku, piše Index.

Na službenim stranicama njene stranje prenijeli su njeno obraćanje i objavili video:

 

"Željela bih zahvaliti izvjestitelju zbog pokretanja ovog važnog pitanja i pozdravljam priliku za debatu o tome koji je način najbolji za postupanje sa ranjivim grupama diljem EU. Odredba o brizi važan je socijalni izazov s kojim se suočavaju mnoge zemlje članice EU te je jedna od onih odredbi koja se kreira gotovo većinu ovog desetljeća.

 

Dok potpuno podupirem mnoge točke ovog izvješća, ne mogu poduprijeti poziv na inicijativu na nivou Europske unije koji bi, uz najbolje namjere, potencijalno mogao zaobići sposobnost država članica da financiraju i organiziraju odredbu o brizi utemeljenu na njihovim vlastitim socijalnim potrebama. Važno je naći dobru ravnotežu između vrijednosti koje unaprjeđuje Europska unija te kompetencija država članica. Nažalost, ovo izvješće sadrži brojne članke za koje vjerujem da bi mogli utemeljiti opasan presedan pozivom na jednolični koncept u koji se sve zemlje članice moraju uklopiti jednoobrazno.

 

EU ima izuzetno važnu ulogu podizanju standarda u područjima u kojima su zemlje članice već odradile svoj posao, što uključuje promicanje i olakšavanje razmjene najbolje prakse te koordinaciju političkih inicijativa, na način da se poduzmu koraci prema primjerenom funkcioniranju i privođenju kraju jedinstvenog tržišta i promoviranja mobilnosti – sve ono za što u potpunosti vjerujem da će pomoći državama članicama da se razvijaju, kreiraju nova radna mjesta te na koncu pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija da dobiju priliku za zapošljavanje te podizanje iz siromaštva, rekla je Ruža Tomašić u svom obraćanju.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal