Srijeda, 20 Veljača 2013 11:45

Pred saborskim zastupnicima Zakon o tržištu plina: Uvodi se kategorija "zajamčena opskrba plinom"

Pred saborskim zastupnicima Zakon o tržištu plina: Uvodi se kategorija "zajamčena opskrba plinom" Index/Davor Pongračić/Cropix

Sabor sjednicu nastavlja raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o tržištu plina. Riječ je o zakonu kojim se naše zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije. Njime se u području javne opskrbe i zaštite krajnjih kupaca uvodi kategorija 'zajamčena opskrba plinom'.

"Zakonom se osigurava, to je potrebno naglasiti, zaštita krajnjih kupaca u okviru javne usluge i zajamčene opskrbe. Propisuje se da proizvođač plina plaća naknadu jedinicama lokalne samouprave na čijem se području nalaze proizvodna plinska postrojenja u njihovom vlasništvu ", rekao je pri predstavljanju zakona ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

 

Svakom kupcu priključenom na distribucijski plinovod jamči se tako opskrba dovoljnom količinom plina u slučajevima kada njihov dobavljač iz bilo kojeg razloga prestane s radom. To bi pravo, prema prijedlogu Vlade, ostvarili ugroženi kupci iz kategorije kućanstvo, kaže Index.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal