Subota, 23 Veljača 2013 14:38

Policajci svjedočili o ubojstvu djelatnice supetarske mjenjačnice: Silvija je bila natučena po glavi

Godinu i tri mjeseca nakon što je pronađena mrtva Silvija Lučić (35), djelatnica mjenjačnice "Abigo" u Supetru na Braču, na Županijskom sudu u Splitu počelo je suđenje Marku Majiću i Neni Popiću koje se tereti za teško ubojstvo iz koristoljublja za što im prijeti po 40 godina zatvora.


Na početku suđenja Borivoje Milošević, Majićev odvjetnik, kazao je da njegov branjenik nije ubio nesretnu djevojku, te da to proizlazi iz dokaza na koje se poziva Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO). Njegov je branjenik, kazao je Milošević, počinio razbojništvo što je u istrazi i priznao, a ustvrdio je i da u ovom slučaju nije riječ o teškom ubojstvu neovisno o tome tko je usmrtio djevojku. Naveo je i da je u istrazi napravljen veliki propust, jer nije utvrđen trenutak kad je nastupila smrt. Popićeva obrana temelji se na tvrdnji da on uopće nije sudjelovao niti u usmrćivanju Silvije Lučić 1. prosinca 2011. godine niti u razbojništvu odnosno krađi sefa iz supetarske mjenjačnice u kojem je bilo oko 180 tisuća kuna. Majić je, pak, u istrazi tvrdio da nema veze s ubojstvom nesretne Silvije, nego da je za sve odgovoran Popić koji je ostao s njom nakon njegova odlaska.

 

- Ujutro 3. prosinca, otišao sam s policijom u kuću gdje je moja sestra živjela kako bih uzeo njezinu odjeću za pogreb. Vidio sam tad našeg psa koji je bio ozlijeđen s desne strane glave iznad oka, a i desno oko mu je bilo ozlijeđeno tako da je oslijepio. Ovo sam govorio i prije, jer mislim da je važno zato što je onaj tko je planirao napad na moju sestru naprije onesposobio psa. Nitko drugi nije imao razloga napasti psa jer je bio vezan i bio je dobroćudan. Sve sam ovo rekao policajcima koji su tad bili sa mnom, no jedan od njih mi je rekao da je to nevažno za slučaj - posvjedočio je Damir Lučić, brat pokojne Silvije.

 

Policajac Mario Mladina koji je s kolegom Božidarom Anđelićem prvi ušao u Silvijin stan kazao je da su, kad su provjeravali je li Silvija još živa, "okrenuli joj glavu i pipali puls te sam tad vidio kako je sva podbuhla i natučena po glavi".

 

- Kolega Anđelić i ja smo je iznijeli ispred kuće, ja sam je dohvatio ispod ruku, a on za noge i tako smo je nosili do našeg automobila i nisam primjetio da su joj udovi bili ukočeni. Ponavljam, računali smo odnosno nadali smo se da je ona živa. Kad sam skidao selotejp traku koja je bila omotana oko Silvijine glave vidio sam da je bila zamotana četiri, pet puta tako da su joj bili prikriveni nos i usta. Traka je bila široka i zavezana tako da nije bio šanse da ona diše. Mozak mi je govorio da nije živa, ali ljudski je očekivati da je osoba u takvom stanju ipak živa i ljudski je poduzeti sve da joj se pokuša pomoći - posvjedočio je Mladina kazavši da ne zna što je poslije bilo s trakom.

 

Njegov kolega je, pak, kazao da na Silvijinom licu osim tragova krvi oko nosa i usana nije primjetio ništa neobično.

 

Izvor: Slobodna Dalmacija

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

© 2020 Podstrana portal