Srijeda, 17 Srpanj 2013 15:47

Podstrana:Uskoro optužnica za silovanje u Podstrani

Županijsko državno odvjetništvo je završilo istragu protiv splitskog studenta R.Š. (20) osumnjičenog za pokušaj ubojstva djevojke, za čije ga silovanje sumnjiče od studenog prošle godine. Odvjetništvo će u narednih desetak dana odlučiti hoće li studenta utužiti i za teško kazneno djelo, za koje bi mogao dobiti od 5-15 godina zatvora.

Odvjetništvo se odlučilo na proširenje istrage, nakon što je kombinirano vještvo potvrdilo da je djevojka brutalno silovana neidentificiranim predmetom. Teške ozlijede probavnog i vaginalnog trakta od početka su upućivale na činjenicu penetracije nekakvim pomagalom. Spominjao se i štapni mikser, no policija do današnjeg dana nije uspjela pronaći sporni predmet. 

 

Grupa mladića i djevojaka tog se dana uz alkohol družila u kući u Podstrani. Djevojka i R.Š. su ostali sami u sobi, a nedugo zatim kolege su u sobi pronašli onesviještenu i krvavu Splićanku.

Djevojka je preživjela zahvaljujući brzoj intervenciji doktora, no gotovo ničega se ne sjeća. Optuže li i osude mladića jedino za brutalno silovanje, mogao bi dobiti kaznu do deset godina zatvora.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal