Ponedjeljak, 05 Kolovoz 2013 13:12

Petero ljudi skokom u more preživjelo nalet jahte

Prava drama na moru odigrala se jučer kod otoka Cresa. Pet članova posade skokom u more preživjeli su iznenadni nalet talijanske motorne jahte na njihovu brodicu u nedjelju poslijepodne, nedaleko otoka Cresa, priopćili su iz Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture, piše tportal.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 15.07 sati primila je dojavu članice posade brodice "Grašo 590", hrvatske zastave sa pet članova posade, na koju je naletjela motorna jahta 'Sea Swing', talijanske zastave, dužine 10,35 metara, na poziciji ispred rta Zaglav, blizu mjesta Valun na otoku Cresu.

 

Odmah koordinirana akcija traganja i spašavanja preko Lučke kapetanije Rijeka, Lučke ispostave (LI) Cres i Pomorske policije Rijeka.

 

Po dolasku na poziciju nesreće kapetan LI Cres utvrdio je značajnu štetu na hrvatskoj brodici kojoj je pri naletu velikim dijelom uništen krmeni dio, dok su svih pet članova posade hrvatski državljani, na svu sreću, neozlijeđeni.

 

Svim sudionicima ove pomorske nesreće naređeno je prijaviti se u LI Cres, gdje po nalogu lučkog kapetana ispostave imaju dati iskaze o ovoj pomorskoj nesreći.

 

Nakon nesreće nije prijavljeno onečišććenje morskog okoliša, a oštećena hrvatska brodica dopremiti će se u Rijeku radi viještačenja o uzrocima nesreće.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal