Ponedjeljak, 11 Ožujak 2013 22:50

Ozren Ordulj optužen za smrt biciklista Ivice Radeljića u Žrnovici

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Ozrena Ordulja za izazivanje prometne nesreće u kojoj je 14. listopada 2011. godine na cesti Žrnovnica - Srinjine poginuo biciklist Ivica Radeljić, inače, dvostruki državni prvak u maratonu i brdskom trčanju. Ordulj je na Radeljića naletio golemim terencem Audi Q7, i to dok je pretjecao Land Rover.

Nestao znak s ograničenjem brzine!

 

Isprva je Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu temeljem nalaza prometnog vještaka Vinka Ugrine koji je utvrdio da Ordulj nije prekoračio dozvoljenu brzinu. Na očevidu nisu uspjeli pronaći prometni znak ograničenja pa je vještak uzeo opće ograničenje od 90 kilometara na sat.

 

Obitelj pokojnog Radeljića bila je zgrožena takvim raspletom pa je protiv Ordulja ustala tužbom. U međuvremenu je Državno odvjetništvo utvrdilo kako je ipak postojalo ograničenje brzine, i to do 60 kilometara na sat pa su se vratili u slučaj i preuzeli progon. Nikada nije utvrđeno gdje je nestao prometni znak s ograničenjem brzine.

 

Nesreća se dogodila pola sata ranije...

 

Bilo je još spornih detalja u vještačenju vještaka Ugrine. Indexu je ustvrdio kako Ordulj nikako nije mogao zamijetiti Radeljića jer je već pao mrak. Ipak, kako doznajemo od sportaša koji su se družili s Radeljićem, kao pasionirani biciklist, koji je svaki dan vozio 100 kilometara od Stobreča na posao u Lovreć i nazad, bio je potpuno opremljen za vožnju po mraku.

Sporno je bilo i vrijeme kada se nesreća dogodila. Naknadno je utvrđeno kako se nije dogodila u 18.50 sati, nego pola sata ranije!

 

Traži se deset mjeseci zatvora

 

Optužnica protiv Ozrena Ordulja ovaj je tjedan prošla prigovor te postala pravomoćna što znači da ga ubrzo očekuje suđenje. Neće mu to biti nikakva novost jer je već osuđen za otmicu maloljetnika i iznudu pola milijuna kuna, i to na tri godine zatvora. Za pogibiju biciklista Radeljića Državno odvjetništvo traži 10 mjeseci zatvora. Drže da je djelo počinio iz nehaja, piše Index.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

© 2021 Podstrana portal