Petak, 19 Travanj 2013 18:48

Otvoren četvrti Omiš guitar fest

Otvoren četvrti Omiš guitar fest Screenshot: Google Images

Sinoć, u četvrtak, 18. travnja, u restoranu Ribnjak, kampa Galeb u Omišu, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, otvoren je četvrti omiški festival gitare i gitarista, pristiglih doslovce iz čitavog svijeta.

U osam sati, ispred restorana članovi moto kluba «Omiški gusari» upalili su brojne bengalke dočekujući sudionika ove, sada već prestižne, smotre gitarista i gitarističkih zaljubljenika. Festival je službeno otvorio predsjednik Gradskog vijeća Omiša, Zvonko Močić, a prigodu besjedu izrekao je alfa i omega ovog festivala, gitaristički virtuoz i organizator Neno Munitić. Restoran Ribnjak bio je pretijesan za sve posjetitelje, željne lijepe glazbe. Nastup je otvorila klapa Rišpet, predvođena Ivom Amulićem. Potom su nastupili štićenici udruga Agape iz Omiša i Srce iz Splita, a uz prihod od ulaznica, njima namjenjen, prikupljen je i dio sredstava aukcijom dresova hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, koje su kupili Ivica Križanac i Dino Rađa.

 

Potom je uslijedila svirka gitarista koji su obilježili jedan dio naše glazbene scene:


Branka Bogunovića Piffa, Ante Pupačića, Pupija, inače tehničkog direktora ovog festivala, . Napokon je došao red i za mlade gitariste, podijeljene su diplome i priznanja u nekoliko kategorija. Na kraju su nastupili Drago Herendić Dragianni i nekoliko mlađih gitarista: Ivan Pešut, Ivan Mihaljević, Mladen Pecotić, te nekoliko prvonagrađenih mladih gitarista. Ovu priredbu začinile su manekenke smotrom gitara i rublja Galeb iz Omiša.


Večeras se program nastavlja u Hotelu Plaža, a sutra, u subotu je glazbena poslastica, za sve koje vole flamenco glazbu. Nastup Barcelona flamengo skupine, svakako jedne od najboljih svjetskih flamenco izvođača, biti će izuzetan događaj.


Čestitke organizatorima, na ova tri dana glazbe i glazbenog druženja.

 

hostesaNAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal