Ponedjeljak, 15 Srpanj 2013 10:10

Ostalo je nešto trave iza partijanera - danas za ocjenu u Poljud stiže stručnjak iz Zagreba

Ostalo je nešto trave nakon "orgijanja" partijanera, Hajduk je masno naplatio iznajmljiva-nje stadiona/igrališta, oko 100.000 eura za Hajduk iliti cca 750.000 kuna, ali sad treba – sanirati travnjak.

Nema se što kriti, travnjak je oštećen i sad se mora hitno opo-raviti, čišćenjem (strojevi će danas na teren), možda ljudskim faktorom (da njih stotinjak či-sti travku po travku od raznog sitnog smeća što se zaplelo o ni-ti pogažene trave), injekcijom umjetnog gnojiva, natapanjem vode...

 

Pa da u četvrtak travnjak bude koliko-toliko spreman za meč protiv Turnova i potom od-mah protiv Rijeke u nedjelju. A onda slijedi novi koncert, novo gaženje trave, 23. srpnja (Roger Waters, "The Wall").

 

- Sve ćemo popraviti, nećemo biti ni na gubitku, samo što je vremenska stiska. Ne mogu reći da je sve bajno kad nije. U ponedjeljak ćemo više znati.

 

Travnjak je u lošem stanju i sve ćemo uraditi da ga osposobimo na vrijeme – rekao nam je direktor poljudskog stadiona Jakša Radnić dok smo zajedno gazili po pregaženoj travi, a u to su ga u nedjeljno jutro zabrinuto zvali i predsjednik Marin Brbić, pa trener Igor Tudor, sve s istim pitanjem, ima li još štogod trave nakon "ultra Europe"?!Kakav bi mogao biti travnjak nakon što je četiri dana bio prekriven specijalnim pokrovom (iz Makedonije!), a dvije noći ga je uzastopce gazila i sitnim smećem zatrpavalo po 30.000 ljudi!?Bit će spreman za Turnovo

 

- Sva šteta će biti uklonjena o trošku organizatora koncerta, a ako treba mijenjat ćemo i travnjak o njihovu trošku. To nije sporno. No, do četvrtka ga ovakvog moramo oživjeti – ka-že Radnić.

 

Koliko se čuje, organizator koncerta u pomoć za procjenu stanja pozvao je zagrebačkog stručnjaka za travnjake Miljenka Sakomana, koji se isticao u cropIXreanimaciji i obnovi Maksimira, nakon što ga je prije dvije godine pregazilo kad je nastupala grupa "U2".Danas bi Sakoman trebao – kako se to kaže – obići Poljud, procijeniti štetu i preporučiti kojom metodom da se smeće ukloni i sve očisti, pa da travnjak do četvrtka navečer živne.

 

Po rasporedu protiv Turnova (bez publike) europska uta-kmica igra se već u četvrtak u Poljudu s početkom u 20.30 sati, a usput rečeno ostaje vidjeti hoće li se i kako utakmica organizirano gledati uz velike ekra-ne po gradu, tamo gdje se igra Torcida cup ili pak na Starom placu.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

© 2020 Podstrana portal