Četvrtak, 07 Ožujak 2013 14:17

Omiš Guitar fest 2013.

Omiš Guitar fest 2013. omisguitarfest.com

Pod pokroviteljstvom Predsjednika RH gosp. Ive Josipovića i grada Omiša te uz potporu Ministarstva kulture i županije Splitsko-dalmatinske održat će se 4. po redu najveći međunarodni regionalni gitaristički festival - Omiš guitar fest 2013. u periodu od 18. - 20. travnja u gradu na ušću rijeke Cetine.

 Organizatori ponosno ističu da su do sada prijave natjecatelja stigle iz dalekog Nepala, Norveške, Rusije, Austrije, Srbije, PoljskeMakedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Očekuje se ukupno preko 200 natjecatelja iz cijelog svijeta.

 

Od najvećih imena potvrđen je dolazak španjolske flamenco atrakcije Barcelona flamenco, ansambla Laurum iz Hrvatske, Mladena Pecovića (prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji električna gitara), Vojina Kocića osvajača nekoliko najvećih svjetskih natjecanja u klasičnoj gitari, također je najavljen i zajdnički nastup Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića u du-u Montenegrin, Darka Bageskog, Dragomira Herendića - Dragiannia, Ivana Mihaljevića, Branko Bogunović – Piffa i mnogih drugih .

 

Kvaliteta i značaj festivala prepoznale su veliki svjetski brendovi i kompanije poput Strings by mail i Elixir, a organizatori su na Sajmu gitara i gitarske opreme potvrdili dolazak MK guitars iz Bosne i Hercegovine, zatim Giannisa Palaodemopulosa iz Grčke, Željka Stubličara, Mladena Frankovića i još mnogih drugih.

 

Izvjesno je da će nagradni fond za najbolje sudionike natjecanja iznositi više od deset tisuća eura.


Poznat je i program festivala


Prvog dana, 18. travnja, u 20h je svečano otvaranje Omiš guitar festa u restoranu Ribnjak kampa Galeb uz nastupe Mladena Pecovića, Branka Bogunovića – Piffa, Ivana Mihaljevića, Dragomira Herendića Dragiannia, Josipa Pešuta i mnogih drugih a sav prihod od ulaznica i dobrotvorne aukcije ide udruženju Agape kao pomoć za djecu sa s teškoćama u razvoju. Ovom prilikom bit će otvorena i izložba rock fotografija djece oboljele od multiple skleroze iz Udruženja Srce iz Splita koja će nastupiti u samom programu otvaranja uz mnogobrojne goste i poznate osobe iz javnog života.


U okviru otvaranja održat će se i super finale u kategoriji električne gitare i discipline glas i gitara. Također, prvog dana festivala, organizirat će se i modna revija gitara i nakita mlade omiške dizajnerke De Lene i modne marke Galeb.

 

Drugog dana festivala, 19. travnja, u 19h održat će se Gala koncert klasične gitare na kome će nastupiti Darko Bageski, Vojin Kocić, Duo Cerović - Krivokapić , te kvarteta Laurum. Nakon koncerta predviđeno je druženje uz dalmatinsko večer u Gusarskoj konobi.

 

Trećeg dana, 20. travnja, je svečano zatvaranje festivala u hotelu Plaža uz nastup Barcelona flamenco, a nakon toga sljedi opuštajuća jazz atmosfera uz sastav Repassage iz Splita u Gusarskoj konobi.

 

I ne zaboravite Gitara je život... a život je na Omiš guitar fest-u!

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal