Utorak, 19 Ožujak 2013 19:52

Milanović vs. Stier runda 2 : I dalje bez isprike dijaspori

Nekoliko mjeseci nakon istupa i šovinističke izjave Zorana Milanovića koja je zgrozila cijelu dijasporu, kada je Davoru Stieru rekao kako, kao Hrvat rođen van Hrvatske, istu ne može ni razumjeti ni voljeti, premijer i HDZ-ov kandidat za europarlamentarca imali su danas još jedan okršaj u Saboru.


Potaknut tonom rasprave o povjerenju novom ministru turizma, Darku Lorencinu, u kojoj su prepucavanja premijera Milanovića i oporbenih zastupnika glavnu temu gurnuli u drugi plan, Stier je optužio premijera kako je sam, zbog svojih bahatih istupa, odgovoran za to što se rasprava pretvorila u seriju vrijeđanja.


„Govoreći s visoka, snašli ste snage ponovno pokušati obraniti neobranjivo – uvredu koju ste ovdje izrekli ne samo meni nego i iseljenoj Hrvatskoj. To sada opet želite braniti," kazao je premijeru Stieri nastavio „To nas razlikuje – ja Vas nikad neću vrijeđati, neću Vam reći kako ne volite Hrvatsku. Reći ću Vam tek kako je loše vodite!"


Napomenuo je i kako su ga, nakon prošle premijerove izjave, nazvali brojni SDP-ovi zastupnici i članovi Vlade, ispričavajući se.


„Rekli su mi: Nismo mi svi takvi." dovršio je Stier i dodao kako je isprika koju Milanović odbija uputiti, bila dovoljna i prihvaćena. Na koncu je pozvao da se rasprava odvija argumentirano, a ne u tonu kojeg je premijer nametnuo – osobnimuvredama, aluzijama na ustaštvo i bahatom svađom. No, premijerova isprika i ovaj je put izostala.

 

 

Milanović je tek usporedio Stiera s Hanibalom Lecterom, hladnokrvnim ubojicom iz poznatog filma, te ponovio kako nikoga nije uvrijedio i kako je izjava pogrešno shvaćena, nadodavši prijeteće kako Stiera jako dobro zna i kako isti zna što sve Milanović zna.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal