Utorak, 26 Veljača 2013 16:04

Kod Drniša se otvorila vrata pakla

Kod Drniša se otvorila vrata pakla Radio Drniš

Stanovnici naselja Čupići u Trbounju jutros su primijetili duboki ponor o čemu su odmah obavijestili drnišku gradsku upravu. Uslijed obilnih kiša, naime, na krškom poroznom tlu u kraju poznatom po vađenju boksita, "otvorila" se zemlja. Prema još uvijek neslužbenim procjenama, ponor je dubok nešto više od 100 metara, a dug oko 50-70 metara.

- Riječ je o rudarskom kraju gdje postoje brojne jame i potkopi, a uslijed kiša došlo je do propadanja tla. Na teren su izašli komunalni redari Drniša, vatrogasci te djelatnici drniškog Vodovoda budući da je pukla jedna vodovodna cijev te su stanovnici Čupića ostali bez pitke vode. Taj se problem trenutno rješava i do kraja dana mještani bi trebali dobiti vodu - rekao je za Šibenski portal gradonačelnik Drniša Josip Begonja. Kada će i hoće li ponor pregledati pripadnici Gorske službe spašavanja i speleolozi, Begonja odgovara kako je rano za kazati.

 

- Čekamo da se zemlja osuši, odnosno da prestane kišni period. Nakon što se otkloni svaka opasnost od novih odrona stručnjaci će svakako pregledati jamu pa ćemo vidjeti hoće li tako ostati ili će poslužiti kao kava za građevinski otpad - kaže gradonačelnik.

 

Duboki ponor u međuvremenu ograđen je znakom upozorenja, a Begonja razmišlja da se do sutra osigura i bodljikavom žicom kako se ne bi dogodila tragedija budući da su mnogi znatiželjnici pohitali pogledati "utrobu" Zemlje u Trbounjama.

 

drn

 

Izvor: DalmacijaNews

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal