Četvrtak, 17 Siječanj 2013 10:48

Južni tok ipak kroz Hrvatsku - Gazprom i Plinacro potpisali

Planom aktivnosti, Gazprom i Plinacro su potvrdili obostrani interes i sudjelovanje u projektu odvojka 'Južnog toka' na hrvatskom teritoriju. Također, obavezali su se međusobno na ispunjenje predviđenih terminskih planova od 2013. do 2016. godine, piše dnevnik.hr.


Do srpnja će oformiti zajedničku tvrtku za provođenje plana, u kojoj će sudjelovati s 50:50 posto ulaganja. Čitav projekt teži oko 60 milijuna eura.


Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, istaknuo je kako je Plan bitan za energetsku neovisnost Hrvatske te za krak južnog toka plinovoda.
U Plinacrou su istakli kako će investicija biti isplativa, budući da se Gazprom obvezao na korištenje svih kapaciteta plinovoda.
Realizacija će Hrvatskoj dugoročno osigurati iznimno važan pravac prirodnog plina, a time i dodatnu sigurnost te stabilnost plinskoga transportnog sustava, ističu iz Plinacroa.


Plan su potpisali predsjednik Uprave Plinacroa Mladen Antunović te zamjenik glavnog izvršnog direktora Gazproma i generalni direktor Gazprom Exporta Alexander Medvedev.
Izaslanstvo Upravnog odbora Gazproma primit će i Predsjednik Ivo Josipović.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal