Ponedjeljak, 22 Srpanj 2013 15:34

Jovanović o sportskim inspekcijama i Zdravstvenom odgoju

Jovanović o sportskim inspekcijama i Zdravstvenom odgoju Screenshot: DalmacijaNews

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, u ponedjeljak je u Splitu kazao kako očekuje da će uskoro biti poznati rezultati rada sportske inspekcije koja trenutačno češlja dokumentaciju HNS-a i HOO-a.

- Sportske inspekcije rade svoj posao i rade ga vrlo kvalitetno.

 

Trenutačno su u Hrvatskom nogometnom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru. To je posao koji se ne može odraditi preko noći. Potrebno je otprilike mjesec dana da se kvalitetno analizira sva dokumentacija u ova dva velika sportska subjekta. Vjerujem da će rad sportske inspekcije vrlo brzo dati rezultate kako kroz prevenciju tako i kroz represivne mjere koje će biti potrebne gdje god se krši Zakon o sportu - kazao je Jovanović.

 

Osim na rad sportskih inspekcija osvrnuo se i na Zdravstveni odgoj za kojeg je uvjeren da će se uvesti u škole s početkom nove školske godine, piše DalmacijaNews.

 

- I javna rasprava i brojne recenzije koje smo dobili od učeničkih vijeća, nastavničkih vijeća i roditelja, pokazuju da je sadržaj kurikuluma Zdravstvenog odgoja dobar, primjeren djeci, da osigurava usvajanje informacija koje omogućuje bolji, zdraviji i kvalitetniji život učenika, da se na temelju ovakvog Zdravstvenog odgoja jača razgovor i komunikacija djece s roditeljima pa se tako jača i obiteljski odgoj. Do kraja mjeseca ćemo pripremiti sve potrebne odluke kako bi, u skladu s procedurom koju je tražio Ustavni sud, Zdravstveni odgoj ponovno krenuo u svim školama 2. rujna - zaključio je ministar.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

© 2020 Podstrana portal