Četvrtak, 06 Lipanj 2013 15:43

Hrvatska pošta otkupljuje stare mobitele

Hrvatska pošta otkupljuje stare mobitele Screenshot: Poslovni dnevnik

Nakon što se nedavno bacila u biznis otkupa zlata, Hrvatska pošta sada je počela otkupljivati i stare mobitele, javlja Poslovni dnevnik.

U Pošti tako otkupljuju stare i neispravne iPhone, Nokije, Sony Ericssone, Samsunge, BlackBerryje, Motorole, iPadove, HTC, te Google, Microsoft i LG uređaje, a otkupna cijena, kažu, zavisi od starosti i stanju mobitela.

 

- Cijene za otkup telefona formiraju se prema svjetskim trendovima tržišta otkupa mobilnih uređaja, a mijenja se prema modelu na tjednoj ili čak dnevnoj osnovi, s time da danas mobiteli stariji od pet godina uglavnom više nemaju otkupnu vrijednost. No, korisnici mogu i takve, starije uređaje, predati u poštanskim uredima te će se oni proslijediti na reciklažu - poručuju u Hrvatskoj pošti, a doznajemo kako se za ispravan mobitel može se dobiti tek 16, a za neispravan osam kuna.

 

Novčana sredstva za otkup uređaja osigurala je tvrtka Mobis-electronic Servisni centar kojoj Pošta proslijeđuje otkupljene uređaje, a oni ih popravljaju ili recikliraju.

 

- Otkup rabljenih mobitela obavlja se u svim poštanskim uredima Hrvatske pošte, a u prva četiri dana od uvođenja nove usluge otkupljeno više od 560 rabljenih mobilnih uređaja - tvrde u Pošti gdje očekuju da će se na mjesečnoj osnovi otkupljivati nekoliko tisuća uređaja.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal