Četvrtak, 07 Veljača 2013 11:03

Dubrovnik: Policija zaplijenila rekordnu količinu tableta i više od 20 kila trave

Na graničnim prijelazima Karasovići i Gabela polje policija je u zadnja dva dana zaplijenila rekordnu količinu tableta i više od 21 kilogram marihuane. U vozilu crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji muškarac nađeno je 21.914 tableta Apaurin i Bensedin koje sadrže aktivnu tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga. U Hrvatsku je pokušao ući u utorak oko 20.30 sati.

Policajci su manju količinu tableta uočili skrivenu u tapecirungu krova. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga priveden je na istraživanje, a policija je dobila nalog Županijskog suda u Dubrovniku te su detaljnije pretražili vozilo u kojem su našli ostatak tableta. Pedesetogodišnji Crnogorac je nakon istrage predan pritvorskom nadzorniku.

 

U srijedu je na graničnom prijelazu Gabela polje spriječen pokušaj krijumčarenja 24 paketa marihuane ukupno teških 21,379 kilograma. Trava je bila skrivena u podvozju automobila albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. S njim je u vozilu bio i 34-godišnjak, a osim njih s ovom zapljenom se povezuje i 39-godišnji državljanin Albanije koji je vozio drugi automobil i koji je osumnjičen zbog pomaganja.

 

Osim toga, granična policija u Metkoviću je u srijedu od 38-godišnjaka oduzela više od 50 grama marihuane, a on je prijavljen Državnom odvjetništvu.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal