Ispiši ovu stranicu
Petak, 29 Siječanj 2021 09:35

SVI SU ŽELJELI “UPITI” ZRAKE ZIMSKOG SUNCA Pogledajte tko je uživao u savršenom danu uz more u Stobreču i Strožancu

SVI SU ŽELJELI “UPITI” ZRAKE ZIMSKOG SUNCA Pogledajte tko je uživao u savršenom danu uz more u Stobreču i Strožancu foto:dalmacijadanas.hr

Na zogu uz novu strožanačku plažu zatekli smo skupinu žena koje su snage odmjeravale u - balotama!

Autor: Tekst & foto: dalmacijadanas.hr

Zubato je sunce bilo u Dalmaciji tijekom srijede. Iako je sredina tjedna protekla u znaku stabilnog vremena, na nebu se mogao vidjeti tek pokoji oblak, zbog umjerene do jake bure osjet hladnoće je bio izraženiji nego desetak stupnjeva, koliko su termometri pokazivali u ranim popodnevnim satima uz obalu.

Sunčanu srijedu iskoristili smo za šetnju stobrečkom šetnicom uz more. Šetnica se nalazi u sigurnom zaklonu od bure i okrenuta je prema jugu pa su mnogi poželjeli upiti zrake zimskog sunca.

Nešto više ljudi bilo je na šetnici na novoj plaži u Strožancu. Zatekli smo tamo skupinu žena koje su odmjeravale snage na balotama. Točno u vrijeme našeg dolaska zatekao se tamo podstranski dogradonačelnik koji im je obećao manji zahvat na zogu da bi im igra bila još sigurnija (nismo plaćeni za ovu rečenicu, stvarno se slučajno našao tamo u vrijeme našeg đira).

– Na ovom zogu žene igraju češće nego muškarci. Nemojte se čuditi, to je novo normalno – kazala nam je u šali jedna balotašica. I dobro je da su svi “uhvatili” malo sunca jer će ga već od četvrtka biti bitno manje.

Uživajte u sunčanoj fotogaleriji iz Stobreča i Strožanca...

Galerija slika