Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Siječanj 2020 23:08

Jedriličarski klub Strožanac & Regata Sv. Stošije 2020.

Jedriličarski klub Strožanac & Regata Sv. Stošije 2020. foto i tekst:dubravko jelić

Prva ovogodišnja regata po kalendaru hjs-a, regata sv.Stošije i gradova prijatelja..
Ekipa jk-Strožanca se podijelila u dvije grupe, ekipa juniora i ekipa seniora koji su predstavljali Podstranu.
Juniori su bili u sastavu Jurica Hajduk,Hrvoje Hajduk i Josip Bešlić koji su sa svojom posadom ostvarili veliku pobjedu!! (Prvo mjesto ukupno i prvo mjesto u skupini), dok su naši seniori došli do trećeg mjesta u skupini!

"Jubilarna 20-a po redu, međunarodna „Regata Sv. Stošije“ u organizaciji Grada, te domaćeg Yacht cluba Biograd održana je i ove godine u čast proslave Dana grada Biograda i blagdana Sv. Stošije njegove nebeske zaštitnice.
Tim povodom na biogradskoj rivi okupio se veliki broj sudionika, gostiju iz Hrvatske i susjednih zemalja koji su nazočili proslavi Dana grada Biograda. Ova je regata zapravo regata gradova prijatelja, kazao nam je Marijan Stopfer dogradonačelnik, jer okuplja sudionike gradova prijatelja našega grada iz Hrvatske i europskih zemalja. Riječ je o već tradicionalnom događanju koje je poznato u nautičkim krugovima diljem naše zemlje i Europe.
Tako se uz domaće jedriličare i jedriličare iz gradova prijatelja, ovoj regati priključuju i jedriličarska ekipa iz Općine Podstrana Jedriličarskog kluba Strožanaca, koja je u svojoj skupini regatu završila na trećemu mjestu s kormilarom Ivom Hajdukom uz ostale ekipe Splita, Zagreba, Zadra. Po lijepom i sunčanom vremenu s glavnom biogradskog mula startalo je 20-ak jedrilica sa preko 100-tinjak sudionika, a njihov start ispratili su brojni posjetitelji i žitelji grada.
Nakon završene regate za sve sudionike pripremljen je domjenak na Biogradskoj rivi na kojoj je predsjednik JK Strožanca Dubravko Jelić uručio Zahvalnicu gardu Biogradu na Moru za višegodišnji poziv i sudjelovanje na regati gradova prijatelja te prisutnom dogradonačelniku Marjanu Stopferu istu i u ručio uz brojne okupljene sudionike regate i mještane grada Biograda na Moru."
Stoga sezona jedrenja je otvorena ,a našim natjecateljima želimo još puno uspjeha i dobrog vjetra..


Čestitke!!!

Galerija slika