Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 08 Srpanj 2020 15:00

OBAVIJEST O PROVOĐENJU ADULTICIDNE DEZINSEKCIJE

OBAVIJEST O PROVOĐENJU ADULTICIDNE  DEZINSEKCIJE foto/ilustracija: wikipedia

Obavještavamo Vas da će se u noći 10.07.2020/11.07.2020 godine započeti sa provođenjem obvezatne adulticidne dezinsekcije ( suzbijanje letećih insekata) na području Općine Podstrana.

Za provedbu radova koristiti će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj ( u ovom slučaju radovi će se izvoditi sa preparatom Aqua K- Othrine). Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilnima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije, i deratizacije za područje Općine Podstrana u 2020. godini. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za slijedeći povoljniji termin.

Mjere adulticidne dezinsekcije će se provesti prizemnom ULV metodom hladnog zamagljivanja sa vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih mještana Općine Podstrana.
Mještani bi se trebali pridržavati sljedećih uputa:

Odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta
Treba obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama)
U terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu
Za vrijeme zamagljivanja vrata i prozore bi trebalo držati zatvorenima (posebno osobe sa tegobama dišnih organa).

izvor:Općina Podstrana