Ispiši ovu stranicu
Subota, 23 Ožujak 2013 15:38

Raskol unutar SDP-a, prvo Mirela Holy, a sad i Ostojić kritizira svoju stranku

Raskol unutar SDP-a, prvo Mirela Holy, a sad i Ostojić kritizira svoju stranku Screenshot: Google Images

Kako je jučer doznao Index, Rajko Ostojić odlučio je drastično promijeniti izbornu taktiku, nakon što su posljednje ankete pokazale da SDP-ov kandidat gotovo da nema šanse protiv Bandića u Gradu Zagrebu. Umjesto da je žešće kritizirao Milana Bandića, Ostojić se okrenuo kritikama prema vlastitoj stranci, odnosno njezinim potezima za vrijeme dok je Bandić bio njezin član.

"Milan Bandić grijeh je SDP-a kojim je stranka pala na ispitu na kojem se testirala njena odgovornost prema građanima", rekao je Ostojić danas na izvještajnoj sjednici zagrebačkog ogranka SDP-a.

 

"U ključnom trenutku, kad nam je trebalo postati jasnim ono što se danas iz aviona vidi, da Milan Bandić nije naših uvjerenja, da nije socijaldemokrat, čvrsto smo zažmirili. U ime tzv. višeg interesa, a činilo se u tome trenutku da je jedini viši interes zapravo vlast, zabili smo tada glavu u pijesak. Stranka je dobila priliku za popravni ispit", kazao je Ostojić.

 

Podsjetimo kako Bandić nikada nije izbačen iz SDP-a zbog svojih afera i sumnji u koruptivna djela nego je Bandić zapravo izbacio sam sebe nakon što je kao nezavisni kandidat izašao na predsjedničkim izborima.

 

Kritika nedjelovanja u slučaju Bandića pa i šurovanja s njim u nekim slučajevima, neće se naravno svidjeti Milanoviću koji ne trpi kritike, no zato je Ostojić oko sebe okupio saveznike. Prije svih tu je Mirela Holy, bivša ministrica koja svaki svoj javni nastup iskoristi za kritike Plana 21 i rada ministara.

 

Milanović nikad osamljeniji

 

Holy je posebno bitan dio Ostojićeva tima jer se kao jedina u ime SDP-a ispričala građanima Zagreba zbog ponašanja te stranke u vrijeme Bandića. Ostojić će ovih dana napraviti nešto slično.

 

Snažnu podršku daje mu još jedan bivši ministar Zlatko Komadina ujedno i potpredsjednik SDP-a kojeg Milanović ne trpi. Stoga će biti zanimljivo gledati Milanoviću reakciju na propitivanje vođenja stranke u vrijeme dok je njihov član bio Bandić.

 

Napad na Milanovića dolazi u vrijeme kada ovaj postaje sve usamljeniji u Banskim dvorima. Posljednji istupi u javnosti više su plod njegove vlastite inicijative odnosno pokušaj kupovanja vlastitog alibija od neuspjeha nego kolektivni dogovor na razini ministar u Vladi da se popravi vrlo loša slika rada u Banskim dvorima. Istodobno, Milanović u Vladi svojim potezima kida koalicijsku mrežu prije svega prema IDS-u i HNS-u.

Srodni sadržaj (po oznakama)