Ispiši ovu stranicu
Subota, 16 Ožujak 2013 17:41

Ministrica zadovoljna DORH-om: Zaustavljeno uzimanje novca ljudima koji su htjeli posvojiti djecu iz Konga

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić komentirala je uhićenje vlasnice tvrtke "Moja obitelj d.o.o." zbog navodnih malverzacija prilikom posvajanja djece iz Konga.

"Drago mi je da je DORH postupio po našim pritužbama koje smo imali na rad te agencije zbog toga što je ovo doista bilo uzimanje novca ljudima koji su imali pred sobom samo jedan cilj, a to je da udome dijete iz siromašnih afričkih zemalja", rekla je Opačić.

 

Hrvatska u ovom trenutku nije potpisnica Haške konvencije o međunarodnom posvojenju, pa je sporna agencija radila u "pravnom vakuumu", piše Index, izjavila je ministrica Opačić te dodala da se nada da ćemo za dva mjeseca potpisati tu konvenciju. Na pitanje postoji li još sličnih agencija koje na takav način posluju u Hrvatskoj, ministrica je izjavila:

 

 "Koliko znam, postojala je samo ova agencija koja je funkcionirala po načelu skupljanja papira i određenih savjetodavnih usluga. Za to su ljudi uzimali kredite, plaćali su ogromna financijska sredstva i tako su djeca iz Konga bila posvojena u Hrvatskoj".

Srodni sadržaj (po oznakama)