Ispiši ovu stranicu
Utorak, 19 Veljača 2013 15:39

Ingrid Antičević Marinović u Europskom parlamentu špreha ingliški: Pipl mast trast as! (VIDEO)

Ingrid Antičević Marinović u Europskom parlamentu špreha ingliški: Pipl mast trast as! (VIDEO) RTL

Oko toga kad bi se trebali održati izbori za 12 naših zastupnika u EU parlamentu nisu su u utorak uspjeli usuglasiti saborski zastupnici koji su se raspravljajući o izmjenama Zakona o izborima zastupnika iz Hrvatske u EU parlament podijelili oko toga treba li EU izbore održati isti dan kad i lokalne.

Njihovo mišljenje nije ni presudno jer konačnu odluku o datumu donosi predsjednik Ivo Josipović. HNS se otvoreno zauzeo za to da se lokalni i izbori za EU parlament održe odvojeno, oporba se izjasnila za istodobno održavanje tih izbora, dok su iz SDP-a ostali neutralni bez jasnog odgovora.

 

- Bez obzira na cijenu ti bi izbori trebali biti odvojeni od lokalnih. Ako izbori budu održani istovremeno, kakofoniju se neće moći izbjeći, a miješanjem te dvije priče izgubit će se kvaliteta – tumači Nada Turina-Đurić (HNS).

 

Andrej Plenković (HDZ) ocijenio je kako hrvatski birači ne zaslužuju da ih se podcjenjuje tvrdnjama da će izborna kampanja biti konfuzna, te upozorio kako treba voditi računa o racionalnosti troškova i spojiti izbore istog datuma.

 

Damir Kajin slaže se da bi istovremeno održavanje lokalnih i euro izbora bilo jeftinije i izlaznost veća, no po njemu i odvajanje tih izbora ima smisla budući da bi istovremena kampanja zbunila građane, kaže Slobodna Dalmacija.

 

"Odluka je na predsjedniku. Što god odluči, istina će uvijek biti tu negdje, na pola puta. Bit će onih koji će reći: 'bolje je da uštedimo tih 60-ak milijuna kuna', ali bit' će i onih koji će se prikloniti onoj logici da demokracija svugdje, pa i u Hrvatskoj košta. Što se mene tiče, meni je apsolutno svejedno – izjavio je Kajin.

 

Daniel Mondekar tvrdi kako SDP neće o datumima licitirati jer je u zadnjih par dana u medijima bilo i licitacije datumima i licitacije novcem i politizacije izlaznošću.

 

Ingrid Antičević Marinović u Europskom parlamentu: Pipl mast trast as!

 

Istodobno dok se u Saboru raspravljalo izborima za EU parlament, zvijezda dana na društvenim mrežama postala je SDP-ova EU promatračica Ingrid Antičević Marinović. Brzinom munje proširio se video s youtuba na kojem zadarska zastupnica na engleskom jeziku raspravlja o Hrvatskoj na sjednici vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta. Na užasnom engleskom, s teškim naglaskom hrvatska političarka u Europskom parlamentu održala je kratki govor koji je završila izjavom: 'Pipl mast trast as!'.

Srodni sadržaj (po oznakama)

Video sadržaj

Youtube