Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2013 12:47

Državni ured za reviziju kaže: SDP laže!

Državni ured za reviziju kaže: SDP laže! Google Images

"Nitko nas iz SDP-a nije zvao niti na bilo koji način obavijestio da će kasniti s predajom financijskog izvješća za 2012. godinu", izjavila je za Index Biserka Čoh Mikulec, glasnogovornica Državnog ureda za reviziju.

"Niti su nas zvali, niti su nas pitali smiju li izvješće dostaviti sa zakašnjenjem. Ali sve i da jesu, Državni ured za reviziju radi po propisima i nitko im ne bi mogao dati dozvolu da izvješće preda nakon zakonskog roka", kaže Čoh Mikulec.

 

Revizija se mora držati zakona

 

Dodaje da je SDP, baš kao i sve druge stranke, bio dužan predati izvješće do 1. ožujka. "Mi radimo po propisima i moramo se držati odredbi Zakona o financiranju političke aktivnosti i izborne promidžbe", naglašava glasnogovornica Državne revizije.

 

U Državnom izbornom povjerenstvu također smo pokušali provjeriti jesu li od SDP-a dobili obavijest o kašnjenju financijskog izvješća. Rečeno nam je da nas trenutno ne mogu spojiti s nikim od članova DIP-a jer je sjednica upravo u tijeku, te nas zamolili da im pošaljemo pismeni upit.

 

SDP lagao u priopćenju

 

Podsjećamo, SDP je financijsko izvješće na internetskim stranicama objavio tek jučer, dva dana nakon roka. U priopćenju za medije istaknuli su da je izvješće kasnilo zbog hitne hospitalizacije i operativnog zahvata odgovorne osobe, te naglasili da su o izvanrednim okolnostima izvijestili DIP i Ured za državnu reviziju. Ispada da je to bila laž.

 

SDP-ovo jučerašnje priopćenje, kojim su popratili objavu financijskog izvješća na svojim stranicama, glasilo je točno ovako:

 

"Zbog hitne hospitalizacije i operativnog zahvata odgovorne osobe SDP je bio prisiljen izvijestiti Državno izborno povjerenstvo i Ured za državnu reviziju o izvanrednim okolnostima zbog kojih je financijsko izvješće s objavom kasnilo dva dana , a o čemu su izviješteni i mediji koji su s pravom postavili pitanje o neobjavljivanju izvještaja u zadanom roku".

 

Glasnogovornicu Ureda za državnu reviziju upitali smo i hoće li SDP snositi kakve sankcije. "Među svim izvještajima koji su dostavljeni zadnjeg dana i oni kojih su u zadnji čas poslani poštom još utvrđujemo tko je što dostavio i kada, tko je dostavi izvješća u zakonskom roku, a tko nakon roka. Tek kada sortiramo sve podatke znat će se daljnja procedura", kaže Čoh Mikulec.

Prenosi: Index

Srodni sadržaj (po oznakama)