Ispiši ovu stranicu
Petak, 19 Veljača 2021 09:44

Bira se najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske

tekst:Općina Podstrana tekst:Općina Podstrana foto/ilustracija izvor:zagorje.com

Obavještavaju se mladi poljoprivrednici da je do 4. ožujka 2021. godine otvoren natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Hrvatskoj, koji je organiziran u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Jutarnjim listom kao medijskim pokroviteljem te

sponzorima Zagrebačkom bankom i Konzumom.

Mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i imaju do 40 godina života. Oni moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti, koji mogu biti završeni, ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima Programa.

Ove godine, po prvi puta za tri najbolja mlada poljoprivrednika, Zagrebačka banka će osigurati novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 50 tisuća kuna. Konzum će dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Za pobjednika i dvadeset najbolje plasiranih poljoprivrednika organizirat će se put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

 

Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom

kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog

poljoprivrednika.

 

Više detalja o natječaju i načinima prijave može se pronaći na poveznici:

https://form.jotform.com/210121714286345 i https://suncanaglavak.eu/prijavite-se-zanajboljeg-hrvatskog-mladog-poljoprivrednika-ili-poljoprirednicu-2021/.