Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 05 Lipanj 2013 13:17

20-godišnjaku koji je BMW-om usmrtio jednu i ozlijedio dvije srednjoškolke nije oduzeta vozačka

20-godišnjem Deniju Županu, koji je 25. travnja BMW-om naletio na tri djevojke kod Slavonskog Broda, nije oduzeta vozačka dozvola, potvrđeno je Indexu.

Deni Župan pušten je na slobodu krajem svibnja, nakon što je njegov otac uplatio jamčevinu u iznosu od 60.000 kuna. Mladić će se braniti sa slobode nakon što je njegov otac, kako je potvrdio sudac Mirko Svirčević, založio nekretninu u Podvinju na koju je upisan zalog u visini jamčevine. 20-godišnjak ne smije napuštati prebivalište za vrijeme trajanja postupka.

 

Podsjetimo, nesreća se dogodila 25. travnja u 18:57 sati u Ulici Ivana Cankara, ispred kućnog broja 48, nedaleko od Srednje škole "Matija Antun Reljković". Automobil je naletio upravo na učenice te škole koje su se vraćale kući nakon završetka nastave. Dvije su 15-godišnjakinje i jedna 16-godišnjakinja hodale po nogostupu kada je na njih naletio osobni automobil marke BMW. Vozač nije bio alkoholiziran, no upravljao je BMW-om, iako nije imao dozvolu za vožnju automobila takve snage.

 

15-godišnja Ivona preminula je nekoliko dana nakon nesreće, a njeni roditelji su donirali organe. Druge dvije djevojčice i dalje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Srodni sadržaj (po oznakama)