Subota, 25 Veljača 2017 19:47

Dan ružičastih majica u OŠ Strožanac Istaknuto

Dan ružičastih majica u OŠ Strožanac Slika: Mario Tandara

Osnovna škola Strožanac obilježila je 22. 02. 2017. Dan ružičastih majica koji je i ujedno Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Učenici i djelatnici škole, oblačenjem ružičaste majice, zajedno su rekli STOP nasilju i obojili na jedan dan školu u ružičasto. Okupili su se ispred škole i zajedno stvorili milenijsku fotografiju koja najbolje prikazuje kako su se dobro zabavljali. Ova aktivnost proširila je veliki val pozitivne energije među djelatnicima, djecom i cijelom školom što je još jednom potvrdilo da djecu trebamo učiti primjerom ponašanja odraslih.

U ovoj školskoj godini, na razini svih razreda, pokrenut je projekt „Reci i ti STOP nasilju“ u sklopu kojeg razrednici tijekom cijele školske godine na satu razrednika održavaju edukativne radionice za djecu s ciljemprevencije i smanjenja nasilja među učenicima u školi te aktivnog uključivanja učenika u rješavanje problema vršnjačkog nasilja. Obilježavanje Dana ružičastih majica samo je zaokružilo cijelu priču. Aktivnosti je organizirala i vodila Mia Grbavac, školska psihologinja.

Sve pohvale učenicima, nastavnicima, stručnoj službi i ravnateljici na podržavanju ove akcije i aktivnoj borbi protiv nasilja u školi.

unnamed (1).jpg