Subota, 09 Rujan 2017 17:49

DVD PODSTRANA - Kronologija požara u Gornjoj Podstrani Istaknuto

DVD PODSTRANA - Kronologija požara u Gornjoj Podstrani slike:dvd podstrana

Dana 07. rujna 2017. godine, DVD PODSTRANA s jednim vozilom i tri vatrogasca izašla je na požarišteu Krilo Jesenice. Oko 22:00 sata kada se požar prebacio u Gornju Podstranu na predio Mura i Vučipolje, DVD PODSTRANA s 4 vozila i 20 ljudi izlazi na teren te im se pridružuju i ostali članovi društva kao i sami građani Općine Podstrana.
Zbog ozbiljnosti situacije u pomoć dolazi DRŽAVNA INTERVENCIJSKA POSTROJBA DIVULJE s 4 vozila i 17 ljudi, DVD Vranjic, DVD Solin, DVD Sinj, DVD Trilj, DVD Dugi Rat, DVD Dugopolje s po jednim vozilom, te JVP SPLIT s 3 vozila, a pristižu i cisterne Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split, kao i Parkova i nasada.
Kako nevolja nikada ne dolazi sama, od istrošenosti i preopterećenosti dolazi do kvara na vozilima Unimog i Zastava. Oko 22:30 sati firma EUROTIM d.o.o. Split, otvara nam svoja vrata kako bi se mogli uzeti dijelovi i popraviti Unimog, a  u međuvremenu izvlači se kamion Zastava koja će se naknadno pokušati osposobiti (zbog starosti poteškoće u nabavci dijelova).
Sutradan ujutro novi požar koji se aktivirao pod brdom, okreće se prema selu Gornja Podstrana te su i kuće u tom trenutku bile ugrožene. U 8:00 uz pomoć kiše požar se stavlja pod kontrolu, a ostala su samo neka izdimljavanja iz panjeva koja su sanirana do 17:00 sati. Oko 19:00 dolazi DVD ŽRNOVNICA koja zajedno s nama i JVP SPLIT na terenu ostaje čuvati zgarište sve do 09:00 sati ujutro kada je požar lokaliziran u cijelosti.


Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom nesebično pripomogli u gašenju požara.

Tekst: DVD Podstrana

NAJČITANIJE IZ DVD PODSTRANA

Kia u stranicama

Kaštelančićeva ul. 1,

21312, Podstrana

021 330 422