Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Više o kolačićima..

 

Ekološka udruga EKO-SITA Podstrana Vas poziva na predavanje-radionicu "Eko-mediteranska prehrana i zdravlje".

Voditelj radionice je dipl.ing. ŽELJKO PETROVIĆ, direktor Centra izvrsnosti "George Mateljan" Split.

Predavanje će se održati u Petak (4. svibnja 2018.) s početkom u 19:00 sati u Podstrani, Lučica Strožanac, Jurasova 2.

Ulaz je slobodan.
  
 
 

Vatrogasci Podstrane su nastavili s edukacijom školske djece u OŠ Strožanac u Podstrani.


Cilj ove vrijedne edukacije je poticanje interesa kod djece za spoznavanje i prepoznavanje opasnosti, a ovakvom vrstom edukacije potiče se razvoj svijesti kod djece o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što su požari u stanu, potresi, poplave, poledica, snijeg i sl.

Ovo je svakako još jedna u nizu od hvalevrijednih akcija naših vatrogasaca, a naš sugovornik Luka Bakota napominje nam kako im je u interesu i željeli bi što većem broju djece približiti temu "opasnosti" putem edukacija i demonstracija te kako će se ovakav ciklus kod školske djece nastaviti.

 

Galerija slika

View the embedded image gallery online at:
http://podstrana-portal.com/servisne-informacije#sigProId14ae53d9ad
Rekli bismo već tradicionalan susret polaznika dječjih vrtića u Podstrani i vatrogasaca danas se zbio u prostorijama DVD Podstrana.

Ozarena i vesela lica naših mališana pokazao je koliko im znači susret s vatrogascima dok se vrhunac sreće kod mališana zbio s prvim zvukom sirene.

Vatrogasci DVD-a Podstrana djecu su upoznali s različitom opremom s kojom izlaze na intervencije, ali i načinima na koje se sami mogu zaštiti, što su djeca s velikim zanimanjem pratila, a na kraju im je prezentirano gašenje vodom koje su i sami mogli isprobati.

Nakon sveopće radosti zbog upoznavanja vatrogasne opreme i vozila za sve mališane vatrogasci DVD-a Podstrana pripremili su sokove i grickalice.

 

Galerija slika

View the embedded image gallery online at:
http://podstrana-portal.com/servisne-informacije#sigProId3cf97814b8
Srijeda, 17 Siječanj 2018 18:15

EKO-SITA-Tribina "Rak vrata maternice"

 

Ekološka udruga EKO-SITA Podstrana
 
26. siječnja 2018. (Petak) – Strožanac,
Lučica – Jurasova 2, 19:00h
 
javno predavanje - tribina
 
RAK  VRATA  MATERNICE
(prevencijom do zdravlja)
 
 
Dr.med. IVANA GANČEVIĆ, ginekolog
 
 
 
       U tjednu obilježavanja borbe protiv raka vrata maternice pozivamo članove Udruge i mještane Podstrane.
 
Tribina - predavanje je pod geslom „bolje spriječiti, nego liječiti.“
 
Dođite i osvijestite se o ovoj opakoj bolesti ženske populacije!
 
  
 
 
Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 20:35

Još jedan požar u Podstrani

Na današnju dojavu (16:20h) o požaru otvorenog prostora, točnije borove šume i niskog raslinja površine od oko 100m2 u Hercegovačkoj ulici, pravodobnom reakcijom naših vatrogasaca nije došlo do širenja požara.

Vatrogasci Podstrana izišli su na teren s 3 vozila i 10 vatrogasca, Dvd Žrnovnica s 1 vozilom i 3 vatrogasca te JVP Split s 1 vozilom i 3 vatrogasca.

Sama intervencija je trajala oko pola sata. a s čuvanjem opožarene površine do 18:00.

Bravo za vatrogasce!

IMG-20180108-WA0005.jpg

Nedjelja, 10 Prosinac 2017 10:09

HKGD Podstrana na Božićnom koncertu u Zagrebu

HKGD Podstrana je jučer (9.12.) sviralo na Božićnom koncertu u Zagrebu.

U parku Zrinjevac u sklopu manifestacije advent u Zagrebu pokazali su što znaju i oduševili mnoštvo posjetitelja svojom izvedbom.

Članovi društva ovim putem zahvaljuju Općini Podstrana i TZ Podstrane na donaciji bez koje teško da bi otišli na gostovanje! 

IMG-8cdfb3ff38cafc69d15ce354ac30cba0-V.jpg

 

Srijeda, 06 Prosinac 2017 09:33

Micro:bit računala stigla u OŠ Strožanac!

Zahvaljujući inicijativi IRIM-a i MZO-a te natječaju CARNet-a ovaj tjedan su stigli micro:bitovi u našu školu.

Cilj ovoga projekta je digitalno unaprijediti nastavne sadržaje raznih predmeta te koristiti micro:bit kao međupredmetni alat za digitalno opismenjavanje naših učenika.

Micro:bit je malo programabilno računalo sa mnoštvom ugrađenih senzora koji je idealan za ulazak učenika u svijet digitalnih tehnologija. Uz pomoć micro:bita učenici u vrlo kratkom vremenu postižu rezultate svoga učenja te pritom razvijaju kreativnost i inovativnost.

Svi edukacijski materijali namijenjeni učiteljima i učenicima se nalaze u digitalnom obliku na službenoj stranici:

http://izradi.croatianmakers.hr

Učenicima šestih razreda biti će podijeljeni micro:bitovi nakon potpisane suglasnosti roditelja za korištenje micro:bitova te će ih moći koristiti tijekom školske godine unutar predviđenih nastavnih predmeta te samostalno s njima raditi i kod kuće.

Više o samom micro:bitu te o predmetima i nastavnim temama unutar kojih se mogu koristiti micro:bitovi pogledajte na sljedećoj poveznici:

http://izradi.croatianmakers.hr/bbc-microbit-predmetni-materijali/

 

izvor:http://os-strozanac-podstrana.skole.hr/

Dana 07. rujna 2017. godine, DVD PODSTRANA s jednim vozilom i tri vatrogasca izašla je na požarišteu Krilo Jesenice. Oko 22:00 sata kada se požar prebacio u Gornju Podstranu na predio Mura i Vučipolje, DVD PODSTRANA s 4 vozila i 20 ljudi izlazi na teren te im se pridružuju i ostali članovi društva kao i sami građani Općine Podstrana.
Zbog ozbiljnosti situacije u pomoć dolazi DRŽAVNA INTERVENCIJSKA POSTROJBA DIVULJE s 4 vozila i 17 ljudi, DVD Vranjic, DVD Solin, DVD Sinj, DVD Trilj, DVD Dugi Rat, DVD Dugopolje s po jednim vozilom, te JVP SPLIT s 3 vozila, a pristižu i cisterne Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split, kao i Parkova i nasada.
Kako nevolja nikada ne dolazi sama, od istrošenosti i preopterećenosti dolazi do kvara na vozilima Unimog i Zastava. Oko 22:30 sati firma EUROTIM d.o.o. Split, otvara nam svoja vrata kako bi se mogli uzeti dijelovi i popraviti Unimog, a  u međuvremenu izvlači se kamion Zastava koja će se naknadno pokušati osposobiti (zbog starosti poteškoće u nabavci dijelova).
Sutradan ujutro novi požar koji se aktivirao pod brdom, okreće se prema selu Gornja Podstrana te su i kuće u tom trenutku bile ugrožene. U 8:00 uz pomoć kiše požar se stavlja pod kontrolu, a ostala su samo neka izdimljavanja iz panjeva koja su sanirana do 17:00 sati. Oko 19:00 dolazi DVD ŽRNOVNICA koja zajedno s nama i JVP SPLIT na terenu ostaje čuvati zgarište sve do 09:00 sati ujutro kada je požar lokaliziran u cijelosti.


Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom nesebično pripomogli u gašenju požara.

Tekst: DVD Podstrana

Galerija slika

View the embedded image gallery online at:
http://podstrana-portal.com/servisne-informacije#sigProId43dbfeaa65

Nisu samo požari ti koji aktiviraju uvijek spremne vatrogasce DVD-a Podstrane. Danas popodne intervenirali su zbog plovila.
U 17:30 zaprimljena je dojava o potrebi tehničke intervencije ispumpavanja vode iz 8 metarskog plovila u lučici Strožanac u Podstrani.
Na intervenciju su izišli vatrogasci DVD-a Podstrane s dva vozila i 5 vatrogasca. More koje je prodrlo u plovilo izbačeno je pumpom i posudama, a sve je uspješno okončano u 19:00 sati.

Galerija slika

View the embedded image gallery online at:
http://podstrana-portal.com/servisne-informacije#sigProId0346b33a1f
Subota, 02 Rujan 2017 21:17

Rutinski odrađen posao

Iskrenje i zapaljenje dalekovoda u Ulici Kneza Mislava (Šćadin), a nakon čega dolazi i do otvorene vatre na tlu, razlog je današnjeg nestanka struje na području Svetog Martina i Gornje Podstrane.
Vatrogasci DVD Podstrane intervenirali su oko 15:30 h s tročlanom posadom i navalnim vozilom te je vrlo brzo nakon njihovog dolaska situacija bila pod koontrolom.
Oko 16:40h nakon odlaska Vatrogasaca služba HEP-a je stigla na teren i kako doznajemo, kvar je otklonjen do 19:00h.

Galerija slika

View the embedded image gallery online at:
http://podstrana-portal.com/servisne-informacije#sigProId225f583e7c
Stranica 1 od 7