Srijeda, 06 Ožujak 2013 13:09

Zoran Jurišić na čelu HSP-a Podstrana

Zoran Jurišić Zoran Jurišić Zoran Jurišić

U jeku priprema za lokalne izbore, stvari se na podstranskoj političkoj sceni polako zahuktavaju. Dok je načelnik Tomasović s jedne strane pristupio Berketovoj županijskoj listi, naš kolumnist Zoran Jurišić došao je na čelo političke desnice.

 Prije nekoliko dana, Jurišić je izabran za povjerenika HSP-ove podružnice u Podstrani. Povodom toga, napisao je objavu za medije, koju Vam prenosimo u cijelosti:

 

Hrvatska stranka prava – ponovo krećemo iz početka

 

Na sjednici predsjedništva HSP, od 26. veljače 2013. godine, predsjednik HSP-a Danijel Srb donio je odluku kojom Zorana Jurišića imenuje povjerenikom HSP-ove podružnice u Podstrani.

 

Nakon što je bivša predsjednica Marija Mamić istupila iz HSP-a, te za sobom povukla dio članova, očekivao sam da će netko od vjernih članova HSP-a iz Podstrane pokrenuti njeno obnavljanje. Vrijeme je prolazilo ali svi junaci mukom zamukoše. Kako sam dugogodišnji član HSP-a nisam želio dopustiti da ova stožerna stranka Hrvata domoljuba nestane iz naše opčine. Nije mi preostalo ništa drugo nego se uhvatiti posla, po onoj narodnoj: Uzdaj se u se..! Znam da članova HSP u Podstrani još ima, i to ne mali broj. Pa čak i oni koji do sada nisu bili članovi HSP-a, razgovarajući s njima, vidno su razočarani, kako bivšom, tako i sadašnjom vlasti. Što nam je svima preostalo? Jedino Hrvatska stranka prava!


Zašto pravaštvo, zašto HSP?


Upravo zato što je to stranka koja svoju politiku provodi na načelu oca domovine dr. Ante Starčevića: Ni pod Beč, ni pod Peštu... a mi možemo dodati – ni pod Beograd, ni pod Brusellex. Osnovna načela HSP-a su vjera u Boga, obitelj kao temeljnu ljudsku odrednicu, i domovina kao simbol opstojnosti hrvatskog naroda. Uostalom, pogledajte na središnjem linku HSP-a, njenu povijest i lidere koji su je vodili. Na žalost, neki iz bliske povijesti su svoje osobne probitke stavljali ispred i na uštrb Stranke, kao Ante Đapić ili Marija Mamić.


Krećemo ispočetka! To je već pravilo u HSP- u Podstrani. U zadnjih dvanaest godina, prije svih lokalnih izbora, HSP počinje nanovo. S novim ljudima, ali vjerni pravaštvu, istini i pravdi. Predsjedništvo HSP-a imenovalo me povjerenikom za obnovu stranke u našoj općini. Želja mi je okupiti sve pravaše u našoj općini, ali i sve dobre i poštene ljude koji našoj općini žele prosperitet i oporavak u svim djelatnostima. Želimo zajedno nastupiti na ovim lokalnim izborima, pokazati što je to pravaško ime, što je to pravaška čast!


S vjerom u Boga i Njegovu providnost!

Svi stari članovi, ili oni koji se žele učlaniti u HSP, mogu me nazvati na mob.
Na facebooku je postavljena internetska stranica na kojoj možete pročitati sve informacije o radu stranke, dovoljno je samo u tražilicu unijeti hsp podstrana

Zoran Jurišić, ing. el.
095 906 27 44

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama