Petak, 22 Veljača 2013 14:28

Zajednica športova Podstrane pomaže roditeljima čija djeca treniraju u podstranskim klubovima

Temeljem Zakona o sportu, obaveza svih članova sportskih klubova koji sudjeluju na službenim natjecanjima je redoviti liječnički pregled kod liječnika sportske medicine ili medicine rada. Troškove pregleda najčešće su snosili roditelji djece koja se natječu i iznosila bi po pregledu cca 150,00 kn.

Kako saznajemo, Zajednica športova je odlučila cijeli iznos platiti umjesto roditelja , te smo stoga kontaktirali predsjednika Zajednice športova i vijećnika u Općini Podstrana g. Tomislava Buljana kako bi saznali o čemu je riječ.

 

Obzirom da smo za 2013. g. dobili više novca iz proračuna Općine Podstrana, odlučili smo u ovim teškim financijskim vremenima, za većinu roditelja čija se djeca bave sportom , a članovi su naših klubova, cjelokupno platiti obavezne osnovne liječničke preglede. Ukupni trošak pregleda će iznositi oko 15.000,00 kn , a pregledi će se obaviti u Centru za sportsku medicinu i programiranu rehabilitaciju (Diomed d.o.o. Split). Broj djece koji će se pregledati je oko 150. Za dodatne informacije vezano za preglede možete se javiti g. Anti Milkoviću tajniku Zajednice. Također, ćemo sufinancirati prijevoz djece koja idu na natjecanja u druge županije , koje su roditelji i klubovi do sada zajednički financirali.- kaže Buljan

 

Pohvaljujemo Zajednicu športova koja na ovaj način pomaže mladim športašima i klubovima ,a prije svega i roditeljima, koji mnogim porezima i prirezima na svoje dohotke pune proračun Općine Podstrana.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama