Srijeda, 11 Travanj 2018 14:52

Via Ferata Via na brdu Perun Istaknuto

izvor:općina podstrana izvor:općina podstrana foto: Petar Čorič

Danas je u prostorijama Općine Podstrana održan kratki i operativni sastanak načelnika i predstavnika Planinarskog društva Perun. Predsjednik Zvonimir Marušić je upoznao načelnika s projektima na kojima radi Udruga ali i s problematikom s kojom se susreće.

Jedan od važnijih projekata je projekt Via Ferrata koji se realizirao u suradnji s Turističkom zajednicom Podstrana.

Via Ferrata je osiguran penjačko planinarski put koji savladava probleme i prepreke u stijeni.

Glavni dio moderne ferate je čelična užad koja prati put u cijeloj njegovoj dužini. Ovisno o težini uspona užad je fiksirana u stijenu s klinovima i žabicama svakih 3-10 metara. Ferata je
idealna za obogaćivanje turističke ponude Podstrane u smislu pustolovnog turizma te je vrlo atraktivna i planinarskim društvima, penjačkim zajednicama i turistima.

Svečano otvaranje projekta Via Ferrata planirano je za 21. Travnja 2018. u 10 sati U Hrastovoj šumi ispod stijene Perun.

Doprinos realizaciji navedenog projekta, uz članove PD Perun i TZ Podstrane dala je i Općina Podstrana koja će sukladno svojim mogućnostima osigurati i prostor za materijal (opremu i alat) PD Perun. Prostor će Udruga koristiti za svoje potrebe, a smješten je uz Reciklažno dvorište.

PD Perun se u posljednjih nekoliko godina pokazao kao vrijedan partner te smo ponosni što na području naše općine imamo Udrugu koja svojim radom služi kao dobar primjer promicanja
sporta, sportskog duha i rekreacije.

IMG-20180326-WA0012.jpg

IMG-20180326-WA0011.jpg

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

unnamed
Velj 06, 2013

Vrtići

in Podstrana by Podstrana portal
Vrtići u Podstrani DJEČJI VRTIĆ 'MALI MORNARI' GRLJEVAČKA 2b PODSTRANA RADNO VRIJEME:…
Kia u stranicama