Utorak, 14 Svi 2019 15:10

Veliki uspjeh našeg sumještanina i profesora Mije Dropuljića kao autora novog udžbenika iz fizike Istaknuto

Svjedoci smo vremena u kojem današnje generacije djece postaju ovisne o novim tehnologijama, a pritom zanemarujući svoju dječju radoznalost i vještine koje su bile temelj za razvoj i napredak u budućnosti.
Upravo zato smo sretni i ponosni u našoj OŠ Strožanac imati profesora Miju Dropuljića, autora novog udžbenika, radne bilježnice i kutije s priborom za izvođenje pokusa iz fizike za 7. razred osnovne škole. On svojim znanjem i idejama na najbolji mogući način,  uz suradanju s kolegama iz struke, radi upravo na tome da fiziku približi učenicima pomoću dodatnih materijala uz koje će svi moći izvoditi različite pokuse. Fizika na taj način prerasta iz najtežeg predmeta u najzanimljiviji predmet koji će im, uz ovakav način rada i učenja, otvoriti nove poglede na svijet oko sebe. U razgovoru s poštovanim profesorom doznajemo da se udžbenički komplet temelji na obradi sadržaja putem pokusa, što je u skladu s istraživačkim pristupom nastavi fizike. Odabrani pokusi su jednostavni, lako izvedivi i razumljivi. Učenici ih mogu izvoditi u školi, ali i kod kuće.
Osim autorstva udžbenika profesor Mijo Dropuljić je i član u stručnom povjerenstvu Centra zvrsnosti SD županije pa će i dalje one naše najbolje učenike voditi i mentorirati kroz Centar izvrsnosti i u idućim školskim godinama.
Ovim putem se i mi zahvaljujemo profesoru Dropuljiću i čestitamo mu na promociji udžbeničkog kompleta koja je održana 13.5. u velikoj dvorani splitskog PMF-a.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama