Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 12:36

Ususret Božiću - Koncert u crkvi Gospe u Siti Istaknuto

Ususret Božiću - Koncert u crkvi Gospe u Siti foto:pp

Sinoć, dan uoči Badnjaka, župljani crkve u Strožancu svjedočili su jednom lijepom koncertu. Koncertu Božićnih pjesama u izvedbi župnih zborova crkve Gospe u Siti. I to ne jednog ili dva, već četiri zbora: Mješoviti (ili Veliki), Dječji, Stelle i Zbor mladih. Svaki zbor izveo je po tri pjesme prilagođene uzrastu, od pjesama tzv. ozbiljne glazbe koje su izveli članovi Mješovitog zbora, do dječjih pjesama ili zahtjevnijih aranžerskih obrada Zbora mladih (koji je ove godine dobio Općinsku nagradu), čija se izvedba mogla kvalitetom mjeriti izvedbama natjecanja kojeg TV talenta.

Prije dvadesetak godina u crkvi Gospe u Siti skoro da se i nije mogao okupiti zbor koji bi pjevao na misi. Dolaskom bogoslova Ivan Urlića na pastoralnu službu đakona sve se promijenilo. Kad je on otišao na drugu službu, došli su drugi i nastavili započeti posao. Danas se u ovoj crkvi ori lijepa duhovna glazba dječaka i djevojčica, mladića i djevojaka te odraslih, a don Ante je na koncu koncerta kazao: "Koga od slušatelja nije dirnula ni jedna pjesma, nema mu spasa".

Obzirom da je Podstrana bogata kvalitetnim dalmatinskim klapama, ukoliko im bude nedostajalo kvalitetnih pjevača ili pjevačica, zasigurno neće daleko trebati tražiti eventualne zamjene. Neka samo svrate crkvu u Strožancu na neku od misa.

Poslije koncerta za sve izvođače i slušatelje priređen je prigodni domjenak. 

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

unnamed
Velj 06, 2013

Vrtići

Podstrana Podstrana portal
Vrtići u Podstrani DJEČJI VRTIĆ 'MALI MORNARI' GRLJEVAČKA 2b PODSTRANA RADNO VRIJEME:…
Kia u stranicama