Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 13:47

U srpnju 2019. premijera dramske predstave "Artur i zmaj" Istaknuto

U srpnju 2019. premijera dramske predstave "Artur i zmaj" Foto:zoran jurišić

U Podstrani su oduvijek živjeli ljudi različitih umjetničkih sklonosti, neki su poput slikara Ante Kaštelančića ostvarili velike umjetničke domete, drugi su opet, svoje umjetničke sklonosti i kao amateri ispoljavali na visokoj razini.

Prije više od osamdeset godina mještani Podstrane sami su glumili, režirali i održavali dramske predstave pa nije čudno da se takva jedna ideja nanovo rodila, a evo, uskoro će se i realizirati. Tako je i ovaj članak najava dramske predstave čija bi se premijera trebala odigrati početkom srpnja iduće godine.

Predstava Artur i zmaj autorsko je djelo Slavka Popadića i Ivice Lolića, a povezuje dva podstranska mita – mit o kralju Arturu i staroslavensku mitologiju.

Predstavu zajednički pripremaju volonteri - članovi udruga Artorius iz Podstrane i Žrvanj iz Žrnovnice i iako su dramski amateri većina glumaca već ima solidna glumačka ostvarenja. Zanimljivost same teme i scenarija ponukala je i neka zvučna glumačka imena hrvatske drame da se uključe u predstavu.

Predstava će se održati u starom kamenolomu na Perunu, a u predstavi je planirano sudjelovanje više od 30 glumaca i statista, nekoliko konja konjičke udruge Equino iz Podstrane, uz zvučne i video efekte. Predstava će se izvesti na dvije paralelne bine.

Naravno, svaka predstava iziskuje ne samo rad već i financijska sredstva, opremu, kulise, bine, razglas i svjetlo te organizatori pozivaju sve one koji žele pomoći, novčano ili savjetom, da se jave predsjedniku udruge Artorius Marinu Marić Banji za sve informacije.

Oganizatorima, glumcima i redatelju te pratećem osoblju želimo da ovu dramu u šest činova uspješno pripreme i izvedu mještanima Podstrane i gostima ovoga ljeta.

perun

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama