Utorak, 27 Veljača 2018 18:54

TZ Splitsko – dalmatinske u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih „Adriatic Educato“ i ove godine sufinancira održavanje dvije edukacije

TZ Splitsko – dalmatinske u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih „Adriatic Educato“ i ove godine sufinancira održavanje dvije edukacije slika:tz-podstrana

TZ Podstrane javlja kako TZ Splitsko – dalmatinske u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih „Adriatic Educato“ i ove godine sufinancira održavanje dvije edukacije,  EDUKACIJE U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU „ADRIATIC“ (barmen/ica, savjetnik/ca za vino) koja će se održavati  od 14.03. 2018., INFO SEMINAR za upis 12.03.2018. i PODUZETNIČKA AKADEMIJA U TURIZMU koja će se održavati od 22.03. 2018, INFO SEMINAR za upis 12.03. 2018. 

Sve su edukacije besplatne, napominju iz TZ Podstrane, a u nastavku teksta pročitajte izvorne pozive za edukacije.


 

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije objavljuje poziv za sudjelovanje u programu edukacije, koja je namijenjena poduzetnicima, obrtnicima, direktorima poduzeća, upravljačkom kadru u turizmu, te svima onima koji u budućnosti žele otvoriti i uspješno voditi vlastito tvrtku/obrt.

Turistička zajednica

Splitsko-dalmatinske županije
Prilaz braće Kaliterna 10

21000 Split

o b j a v l j u j e

O T V O R E N I P O Z I V

 

za sudjelovanje u programu edukacije "EU / PODUZETNIČKA AKADEMIJA U TURIZMU", koja je namijenjena poduzetnicima, obrtnicima, direktorima poduzeća, upravljačkom kadru u turizmu te svima onima koji u budućnosti žele otvoriti i uspješno voditi vlastitu tvrtku/obrt u turizmu.

I.

Program "EU/Poduzetničke akademije u turizmu" namijenjen je potencijalnim poduzetnicima koji posjeduju razrađenu poduzetničku ideju bez upisanog obrta ili tvrtke, i "mladim" poduzetnicima s datumom upisa najkasnije 5 godina unatrag.

II.

U cilju jačanja mikro, malog i srednjeg poduzetništva u turizmu te osnaživanja vlastite konkurentnosti poduzetnika i pozicije na tržištu, TZ SDŽ uz program Ustanove za obrazovanje odraslih „Adriatic Educatio“ organizira teorijski i praktični trodnevni seminar od 24 školska sata za poduzetnike gdje se polaznici obučavaju kroz četiri modula, te jednodnevnog zasebnog koji je baziran na osnovna znanja o mogućnostima vezanim za turističku infrastrukturu EU fondova.


I. Modul – POSLOVANJE PODUZETNIKA U TURIZMU sadrži teme prilagođene tržišnim potrebama i zahtjevima tržišta te kvalitetan menadžment poduzeća/sektora/odjela u turizmu. Predavanja su individualnog pristupa, te se na polaznika želi prenijeti specifična znanja, vještine i sposobnosti za nesmetan i uspješan rad vlastitog poduzeća, obrta u turizmu.

II. Modul – POSLOVNO UPRAVLJANJE I KOMUNIKACIJA U TURIZMU sadrži teme važnosti upravljanja ljudskim potencijalima odnosno aktivnosti i zadaće menadžmenta i organizacije usmjerenih na osiguranje potrebnog broja i strukture zaposlenih, njihovih znanja, vještina, interesa, motivacija i ostalih oblika ponašanja potrebnih za ostvarivanje strategijskih ciljeva organizacije u turizmu.

 

III. Modul KOMPONENTE KULTURNOG NASLIJEĐA, BAŠTINE I ARHEOLOGIJE U TURIZMU sadrži teme pravilno iskorištavanje bogatstva kulturne baštine i arheološkog naslijeđa u svrhu stavljanja u funkciju EU projekta, osnovne propise i zakonske regulative koje se odnose na male i srednje poduzetnike koje pripremaju projekt za kandidiranje na sredstva iz turističke infrastrukture. Savladati informacije o svim važnim lokalitetima, osobito na području regionalne samouprave na kojoj se održava edukacija.

IV. Modul – POSLOVNI PLAN I MOGUĆNOSTI CJELOGODIŠNJEG TURISTIČKOG POSLOVANJA (RADIONICA)/ Izlaganje o značaju i neizbježnosti prelaska sa sezonskog modela turističkog poslovanja na cjelogodišnje poslovanje, zbog kriterija samih EU projekata koji uvjetuju cjelogodišnje prihode poduzetnika u turizmu koji prijavljuju projekte.

V. Modul – PRIPREMA ZA PRIJAVU PROJEKATA ZA EU FONDOVE baziran je na osnovnim znanjima o mogućnostima vezanim za turističku infrastrukturu EU fondova. Turistički projekti mogu se aplicirati kroz projekte istraživanja razvoja novih poslovnih modela, stvaranje klastera uz pomoć kojih se i velike turističke tvrtke mogu javiti na natječaj. Izuzetno je važno paziti da budu jasni ciljevi i modeli financiranja i zbog toga postoji Poduzetnička Akademija u turizmu koja pruža infrastrukturu poduzetnicima upravo na početku razdoblja 2014. – 2020. god.

III.

Osnovni cilj – priprema poduzetnika za apliciranje na EU sredstava iz ERDF i fonda turističke infrastrukture.

Pojedinačni ciljevi projekta odnose se na promicanje vrijednosti cjeloživotnog učenja, poticanje na razvoj mikro, malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj svijesti o važnosti obrazovanja pri otvaranju poduzeća te stvaranje preduvjeta za razvoj općina, gradova, županije i Republike Hrvatske u cjelini.

IV.

Predavači:

 

PETAR LOVRIĆ, direktor i vlasnik poduzeća Kadus d.o.o te aktivan član Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge malih i srednjih poduzetnika i član Izvršnog odbora HUP-a

LINO URSIĆ, univ. spec. oec., idejni začetnik stručnog skup u Splitu: "Arheološki turizam je najstariji oblik turizma- Turizam stopama arheologije“

ANTE PEROŠ, bacc.oec osnivač i ravnatelj/poslovodni voditelj Ustanove za obrazovanje odraslih „Adriatic Educatio“, autor stručnog rada „Tranzicijski prelazak s sezonskog na cjelogodišnje turističko poslovanje“

VYG/MMV/OGI savjetovanje za razvoj d.o.o., autori i treneri certificiranih obrazovnih programa vezanih za lokalni razvoj i EU fondove.

V.

Edukacija se polaznicima ne naplaćuje.

Svi polaznici seminara dobiti će prikladnu stručnu literaturu (skripte, radne bilježnice, fascikale za dokumentaciju te kemijske olovke).

Provjera znanja vrši se nakon svakog modula 15 min prije kraja predavanja putem evaluacijskih listova (kratkih pitanja). Nakon edukacije polaznici dobivaju anketne listove pomoću kojih će ocijeniti ukupan projekt, predavače i organizatore.

Polaznicima koji su uspješno savladali sadržajne cjeline prvog i drugog modula biti će dodijeljen certifikat s upisanim brojem školskih sati, cjelina i stupanj obrazovanja EU/PODUZETNIČKE AKADEMIJE U TURIZMU.

VI.

Info seminar za upis polaznika/ica se održava 12.03.2018. u 12:30 h na HZZ-Split, (velika dvorana), Bihaćka 2C, 21000 Split

Eu poduzetnička akademija u turizmu za sve polaznike/ice započinje u četvrtak, 22.03. 2018. godine i traje 24 sata , a održava se svakodnevno radnim danima od 8.00 - 14.30h (jutro) ili od 15.30 -18.30 (popodne), ovisno o dogovorenom terminu jutro/popodne.

Edukacijski program trajat će tri /četiri dana.(ovisno o dogovoru).

Edukacija se održava u prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih „Adriatic Educatio“ u Splitu,114 brigade 10 ( I-kat. posl. zgrada SSM), 21000 Split.

 

VII.

UVJETI UPISA:

Navršenih 18 godina života

Životopis

Motivacijsko pismo

Nacrt poslovnog plana – kratki opis osobne i poslovne ambicije, poslovne ciljeve i razrada projektne ideje.

Kotizacija se ne naplaćuje.

VIII.

Prijave se primaju najkasnije do 21 .03. 2018. godine u 14,00 sati., i dostavljaju se na e-mail :

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na kontakt :
GSM: +385 95508 0821

IX.

Poziv je otvoren od dana objave na mrežnim stranicama Turističke zajednice SDŽ www.dalmatia.hr, tj. od dana 26. 02. 2018. godine.

HYPERLINK "http://www.uoz.hr/www.zadarska-zup

Direktor:

Joško Stella

Split, 26.02. 2018. godine 

 

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinska županija objavila je poziv za sudjelovanje u programu edukacije i unaprjeđenje vještina, obrazovanja i obuke kadra u turizmu i ugostiteljstvu .

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije

Prilaz braće Kaliterna 10

21000 Split

o b j a v l j u j e

O T V O R E N I P O Z I V

za sudjelovanje u programu edukacije i unaprjeđenje vještina, obrazovanja i obuke kadra u turizmu 15. EDUKACIJE U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU „ADRIATIC“.

I.

Predmet poziva je prijava na sudjelovanje u programu edukacije kadrova u ugostiteljstvu i turizmu za :

barmen/ice

i

savjetnik/ice za vina

II.

Zbog permanentne potrebe stručne edukacije i stjecanja novih vještina ugostiteljskog osoblja, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije organizira, uz program Ustanove za obrazovanje odraslih „Adriatic Educatio“ teorijski i praktični seminar u trajanju od 34 sati za barmen/ice i 34 sata za savjetnike/ice za vino gdje se polaznici obučavaju kroz sedam predavačkih cjelina:

SAVJETNIK/ICA ZA VINO

- Ugostiteljsko posluživanje,

- Povijest autohtonih vina Hrvatske,

- Svjetskih vinskih i vinogradarskih područja, -

-Socijalne vještine u ugostiteljstvu i turizmu,

- Utjecaj vina na zdravlje

- Praktičan rad

- Projektni zadatak

BARMEN/ICA

-Ugostiteljsko posluživanje i barsko poslovanje

-Povijest JAP-a u Hrvatskoj

- Svjetski destilati

-Socijalne vještine u ugostiteljstvu i turizmu

- Praktičan rad

- Slobodan stil/flaire style

- Projektni zadatak

III.

Edukacija završava javnom demonstracijom te dodjelom uvjerenja o završenom seminaru. Tim uvjerenjem polaznici dobivaju neformalno obrazovanje koje mogu unijeti u životopis i e-radnu knjižicu te ga na taj način obogatiti specijaliziranim znanjem što pojedincu otvara bolje pozicioniranje i nove mogućnosti na tržištu rada.

IV.

Kako je krajnji cilj ove edukacije podizanje razine znanja i vještina kadra u ugostiteljstvu i turizmu koji je nužan za zadovoljavanje sve većih zahtjeva klijenata/gosta, podizanje ugostiteljske i hotelijerske ponude otvaranjem novih wine i cocktail barova, kao i eventualno poticanje na samozapošljavanje.

Svi polaznici seminara dobiti će prikladnu stručnu literaturu (knjige, skripte, i CD).

V.

Edukacija za sve polaznike započinje u srijedu , 14.03.2018. godine i svakodnevno se održava u dvije smjene:

Savjetnici/ica za vino u jutarnjoj smjeni početak je u 8.15 sati, a popodnevnoj u 15.45 sati.

Barmeni/ica u jutarnjoj smjeni početak je u 11:15 sati, a popodnevnoj u 18:45 sati.

Edukacijski program teoretskog i praktičnog neformalnog usavršavanja ukupnog trajanja 68 školskih sati, edukacija se održava u prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih „Adriatic Educatio“, 114 brigade 10, 21000 Split.

VI.

UVJETI UPISA

životopis

motivacijsko pismo

osobna iskaznica

Kotizacija se ne naplaćuje .

VII.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 12.03.2018. godine, do 11:00 sati i dostavljaju se na e-mail adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i kontakt broj mob : 095 508 0821

Info seminar za upis polaznika/ica se održava na HZZ-Split (velika dvorana), Bihaćka 2C, 21000 Split, 12.03.2018. u 12:00h .

VIII.

Poziv je otvoren od dana objave na mrežnim stranicama Turističke zajednice SDŽ do 11.03..2018. godine.

DIREKTOR Joško Stella

Split, 26.02. 2018. godine

NAJČITANIJE IZ TZ PODSTRANA

Kia u stranicama

Please publish modules in offcanvas position.