gif

Srijeda, 18 Travanj 2018 11:49

Sutra izađite na ulicu i pozdravite najbolje svjetske bicikliste u prolazu kroz našu Podstranu

Sutra  kreće etapa Trogir-Okrug-Podstrana -Makarska rivijera Sutra kreće etapa Trogir-Okrug-Podstrana -Makarska rivijera Foto:tourofcroatia.com

Magistrala D8 će biti zatvorena od 13:30h, a očekuje se da će kroz Podstranu u 14:15 sati proći 150 biciklista. 

 

Trogir / Okrug – Makarska rivijera / PP Biokovo (Sv. Jure)

Datum održavanja: 19.04.2018.

Dužina etape: 134 km
 

Kratko, ali urnebesno teško, najkraći je opis treće etape.

Start u Trogiru i krug preko Čiova, kroz sam centar Okruga Gornjeg izaziva ponos u organizacijskom timu jer se isprepliću atraktivni kadrovi povijesne ostavštine i prirodnih ljepota koji ostavljaju bez daha. Prvi dio etape do Omiša nije zahtjevan i vjerojatno će taj dio etape pokušaji bijega obilježiti.

Nakon Omiša ruta skreće uz Cetinu s njezine desne strane, prema Radmanovim mlinicama i Zadvarju, ali na putu do Zadvarja mora se malo zaokružiti preko Svinišća kako bi se izbjegao odron koji je zatvorio glavnu cestu. Od tog trenutka više nema predaha za one koji se ne vole penjati ili koji imaju loš dan. Spust prema Brelima i prolaz kroz Bašku Vodu posljednja je prilika za predah na toj etapi. Nakon Baške Vode slijedi tehnički zahtjevan prolaz kroz centar Makarske te borba za pozicije kroz Tučepe i početak paklenog uspona na vrh Biokova iz Podgore. Scenografija Biokova uvelike se promijenila od prošle godine, veliki požar uništio je borovu šumu i sve izgleda još dramatičnije nego prije. Organizatori se nadaju da će toplo vrijeme otopiti nanose snijega na završnom dijelu uspona i omogućiti da organizacijski pokore tu divnu planinu.

Ukoliko uspiju dovesti utrku do vrha, pružit ćemo biciklistima, pobjednicima i gubitnicima, nezaboravno iskustvo, a i mi ćemo se osjećati kao pobjednici. 29 km dugačak je uspon, 1800 m je visinska razlika, posljednjih 10 km je strašno teško, a posljednja 3 km nevjerojatno zahtjevna i divna. Razlike mogu biti jako velike, ali treba voditi računa da su svi ovisni o milosti ove divlje i poštovanja vrijedne planine.

 

izvor:tourofcroatia.com

NAJČITANIJE IZ TZ PODSTRANA

Kia u stranicama

Please publish modules in offcanvas position.