Petak, 25 Listopad 2013 11:14

Tribina: "Prevencija, dijagnostika raka dojke i naše mogućnosti" Istaknuto

Prevencija raka dojke Prevencija raka dojke Ilustracija/Google Images

Tribina 'Prevencija, dijagnostika raka dojke i naše mogućnosti' bit će održana u utorak 29. listopada u 19 sati u hotelu San Antonio Podstrana, a na njoj će govoriti specijalist kirurg dr. Josip Banović s Odjela za prsnu kirurgiju na Klinici za kirurgiju KBC-a Split koji u mjesecu borbe protiv raka dojke besplatno pregledava Splićanke u Klubu žena liječenih na dojci. Tribinu organizira Zajednica žena 'Katarina Zrinski' Podstrana.

Rak dojke najčešći je zloćudni kako u žena tako i u svijetu u globalu, a broj oboljelih žena raste s dobi i u Hrvatskoj je vodeći uzrok smrti zbog raka, a podlegne mu preko 800 žena godišnje. Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske godišnje u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva oko 2.300 žena.

 

Očekuje se daljnji trend porasta broja oboljelih u Hrvatskoj, a od raka dojke najčešće obolijevaju žene iznad 50. godine života, ali mogu i žene mlađe dobi. Zemlje koje su rano počele s organiziranim programima ranog otkrivanja (palpacija i mamografija) već imaju prisutan pad smrtnosti.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama