Petak, 03 Kolovoz 2018 21:42

Škola jedrenja na dasci u jedrličarskom klubu "Podstrana" Istaknuto

Škola jedrenja na dasci u jedrličarskom klubu "Podstrana" Foto:jk podstrana

Već treću godinu zaredom, jedriličarski klub "Podstrana" uspješno organizira školu jedrenja na dasci za djecu i mladež, ali i za odrasle. Sa školom jedrenja krenuli smo odmah po završetku školske godine, tj. 15. lipnja  2018. i bit ćemo na plažisvedo 15. rujna ove godine. Za djecu su treninzi tri puta tjedno, uz dva trenera i jednog klupskog asistenta, dok su za odrasle treninzi po dogovoru. Odrasli ipak nemaju školske praznike i nemaju mnogo slobodnog vremena, pa za njih treninge organiziramo malo preko vikenda, malo u popodnevnim satima,… već se nekako dogovorimo, istiće nam predsjednik kluba Aljinović.

Većina upisane djece živi i školuje se u Podstrani, ali imamo djece i iz okolnih gradova i općina. Ove godine u školu jedrenja upisano je 23 djece. Jedini uvjet kod upisa u klub  bio je da dijete zna plivat, tako da imamo i djecu koja ove godine tek kreću u prvi razred, ali plivaju kao da su u osmom. Trening je organiziran na način da radimo u dvije grupe, jedan put ranija grupa pripremi opremu za drugu grupu, drugi put ta grupa pripremi opremu za njih, i tako naizmjenično pazimo da svi nauče sve. Djecu su uključena i u školu veslanja na dasci, tkz. SUP (StandUpPaddle), jer kad na moru nema ni daška vjetra, tada veslamo. Poznavanje propisa na moru i vezivanje čvorova, također ponavljamo iz treninga u trening.

Jedini problem koji imamo, osim koji put sa vjetrom kad ne zapuše, je s opremom za jedrenje. Oprema je dosta skupa i zbog toga često i nedostupna. Uspjeli smo osigurat šest sedam kompleta (daska i jedro), tako da većina što više bude na dasci.  Planiramo početkom rujna otići na prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci u Zagreb, gdje je regata u klasi BicTechno 293 za djecu do 12 godina. Uspjeli smo nabaviti daske, jedra još nismo, nadamo se da ćemo i to uspjet kroz mjesec kolovoz, tako da nam najmlađa djeca osjete adrenalin koji je uvijek prisutan kod natjecanja.

Svi mi u jedriličarskom klubu "Podstrana“ istinski smo zaljubljenici u more i već godinama vrlo uspješno tu ljubav bezuvjetno prenosimo na našu djecu. Prepoznati smo od  većine mještana u općini, gradu Splitu, pa i u cijeloj Dalmaciji… također i u općinskim strukturama te turističkoj zajednici općine Podstrana. Dragi ljudi, bez obzira na naš neizmjeran trud, bez svih Vas, nebi bilo ni nas, poručuje naš sugovornik Nikola Aljinović.

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Kia u stranicama