Petak, 03 Kolovoz 2018 21:42

Škola jedrenja na dasci u jedrličarskom klubu "Podstrana" Istaknuto

Škola jedrenja na dasci u jedrličarskom klubu "Podstrana" Foto:jk podstrana

Već treću godinu zaredom, jedriličarski klub "Podstrana" uspješno organizira školu jedrenja na dasci za djecu i mladež, ali i za odrasle. Sa školom jedrenja krenuli smo odmah po završetku školske godine, tj. 15. lipnja  2018. i bit ćemo na plažisvedo 15. rujna ove godine. Za djecu su treninzi tri puta tjedno, uz dva trenera i jednog klupskog asistenta, dok su za odrasle treninzi po dogovoru. Odrasli ipak nemaju školske praznike i nemaju mnogo slobodnog vremena, pa za njih treninge organiziramo malo preko vikenda, malo u popodnevnim satima,… već se nekako dogovorimo, istiće nam predsjednik kluba Aljinović.

Većina upisane djece živi i školuje se u Podstrani, ali imamo djece i iz okolnih gradova i općina. Ove godine u školu jedrenja upisano je 23 djece. Jedini uvjet kod upisa u klub  bio je da dijete zna plivat, tako da imamo i djecu koja ove godine tek kreću u prvi razred, ali plivaju kao da su u osmom. Trening je organiziran na način da radimo u dvije grupe, jedan put ranija grupa pripremi opremu za drugu grupu, drugi put ta grupa pripremi opremu za njih, i tako naizmjenično pazimo da svi nauče sve. Djecu su uključena i u školu veslanja na dasci, tkz. SUP (StandUpPaddle), jer kad na moru nema ni daška vjetra, tada veslamo. Poznavanje propisa na moru i vezivanje čvorova, također ponavljamo iz treninga u trening.

Jedini problem koji imamo, osim koji put sa vjetrom kad ne zapuše, je s opremom za jedrenje. Oprema je dosta skupa i zbog toga često i nedostupna. Uspjeli smo osigurat šest sedam kompleta (daska i jedro), tako da većina što više bude na dasci.  Planiramo početkom rujna otići na prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci u Zagreb, gdje je regata u klasi BicTechno 293 za djecu do 12 godina. Uspjeli smo nabaviti daske, jedra još nismo, nadamo se da ćemo i to uspjet kroz mjesec kolovoz, tako da nam najmlađa djeca osjete adrenalin koji je uvijek prisutan kod natjecanja.

Svi mi u jedriličarskom klubu "Podstrana“ istinski smo zaljubljenici u more i već godinama vrlo uspješno tu ljubav bezuvjetno prenosimo na našu djecu. Prepoznati smo od  većine mještana u općini, gradu Splitu, pa i u cijeloj Dalmaciji… također i u općinskim strukturama te turističkoj zajednici općine Podstrana. Dragi ljudi, bez obzira na naš neizmjeran trud, bez svih Vas, nebi bilo ni nas, poručuje naš sugovornik Nikola Aljinović.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ SPORTA