Utorak, 27 Veljača 2018 10:24

PODSTRANA POD JEDRIMA SPLITSKE TRENING LIGE

PODSTRANA POD JEDRIMA SPLITSKE TRENING LIGE foto/JK Strožanac

JEDRILIČARSKI KLUB STROŽANAC proteklog vikenda organizirao je i ugostio Splitske trening ligu na kojoj su sudjelovali članovi prijatelji klubova JK Mornar, JK Labud, JK Spinut, JK Zenta, JK Podstrana te članovi JK Strožanca, ukupno 10 posada. 

Prvotni termin održavanja 5. kola Splitske trening lige je odgođen za tjedan dana zbog vremenskih neprilika u vidu obilne kiše. 

Zamjenski termin je trebao biti 25. veljače, ali ovaj put najava obilnih snježnih padalina razlog je zašto su organizatori JK Strožanac termin pomaknuli na subotu 24. veljače.

Organizatori ovog kola bili su članovi JK Strožanac koji su za rutu izabrali jednostavan trokut čiji su vrhovi bili ispred kluba u lučici Strožanac i na bovama Plovputa ispred Stobreča i Zente. Naravno, ispred Strožanca bili su start i cilj treninga.

Predivnim danom i pogledom na Podstranu desetak jedriličariličarskih ekipa uspješno su odjedrile rutu od 8 NM. 

Najbrže u realnom vremenu je bilo društvo s druge strane Marjana, posada JK Spinut na jedrilici Toto travel. Oni su u realnom vremenu u cilj stigli 4 minute prije najveće jedrilice u floti, IMXa 45 Barba Branka.

Najbolja posada kluba domaćina je bila na Valu 35, Poševnik s Juricom Hajdukom za kormilom. Oni su predvodili skupinu od 7 jedrilica koje su u cilj stigle unutar 5 minuta.

Posljednja do cilja je stigla posada na jedrilici Coronado koji su kasnili petnaestak minuta za svima. Ipak oni na bodovnoj tablici nisu posljednji, već Bob'n'rock koji je prestupio na startu, ali s obzirom da je ipak odjedrio potpunu rutu nagrađen je s bodovima posljednjeg, a ne posljednjeg plus jedan.

Po THCu je u ovom kolu jedrilo pet jedrilica. Najbrži je bio Barba Branko, a pratili su ga Ančica Mislava Šolića i Sinbad kojim je ovaj put kormilario IOM reprezentativac Boris Bakotić te Quaka i Bob'n'rock.

U konačnom poretku po THC-u na vrhu ljestvice od 13 jedrilica i dalje je Ančica s teško dohvatljivom prednošću, a prate je Quaka i Petit Amie koji je propustio ovaj trening.

Po OPEN-u situacija je malo drugačija. U tablici su ukupno 32 jedrilice, a predvodi ih Quaka koja je prestigla Petit Amie.

Posebno se želimo zahvaliti prijatelju klubu JK Podstrana za pomoć i podršku na moru.  

Ovim putem Jedriličarski klub Strožanac poziva sve koji se žele pridružiti na sljedeću regatu Splitske trening lige koja se organizira za 4.Ožujka 2018. u akvatoriju ispred Splita. 
 
 
Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ SPORTA