Četvrtak, 03 Listopad 2019 11:59

PODSTRANA BRANI NASLOV: Ove nedjelje počinje liga veterana u Solinu Istaknuto

Prvu nedjelju u listopadu počinje nova 2019/20 sezona malonogometne lige veterana Solin. Natjecanje i ove sezone ima dvookružni sustav, gdje ćemo poslije dvadeset i dva kola saznati ime novog prvaka, nakon završetka lige na rasporedu je i kup lige.

Titulu u novoj sezoni, brani ekipa Podstrane (Perica, Parać, Buljan, Perišić, Mikuličić, Jerčić, Gugić) koja usput rečeno i na svim ostalim terenima malog nogometa širom Dalmacije superiorno vlada zadnjih par sezona. Premda nitko ne ispada iz lige, utakmice zbog međusobnog prestiža ekipa i naglašenog rivalstva u pravilu budu interesantne do zadnjeg kola.

Ove godine zasigurno rukavicu izazova Podstrani centrirat će direktni takmac za naslov prvaka, ekipa provokativnog imena Izazov (Veić, Aničić, Goreta...). Nešto će se pitati i ekipu Salonadentala predvođenu talentiranim Davidom Zekom i ostalim nogometašima ala' Delić, Glavina, Đuričić, Bašić...). U Žutoj Podmornici došlo je do primopredaje vlasti te od sredine kolovoza sveprisutni Dragan Mučić Dragi više nije njihov strateg na milost i nemilost ostavio je svoje pulene (Radmilo, Čagalj, Kalinić, Bašić, Boban, Majdov, Matijašević, Strize, Petrušić...). Kod ostalih ekipa nikad se ne zna, možda s nekim novim klincima netko se umiješa među velikom četvorkom.

Utakmice se igraju nedjeljom u popodnevnim satima u gradskoj sportskoj dvorani Bilankuša, te je ovo direktni poziv za one koji žele pogledati majstore malog baluna na djelu, dok na blogu https://umnsolin.blogspot.com mogu pratiti sve vezano uz ligu. Novost je tek da je za komesara lige ustoličen već spomenuti Dragan Mučić čije inovacije će zasigurno tijekom sezone donijeti napredak kako ekipama tako i često dupke ispunjenim tribinama, javlja dalmatinskiportal.hr.

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Kia u stranicama