Ponedjeljak, 17 Srpanj 2017 12:48

POČINJE 3. HRVATSKA VATERPOLO LIGA Istaknuto

POČINJE 3. HRVATSKA VATERPOLO LIGA slika: davor grgat

U utorak, 18.07. , Vaterpolo Klub Podstrana počinje svoju drugu sezonu u trećem rangu natjecanja hrvatskog vaterpola. Sezonu će otvoriti sa dvije gostujuće utakmice, u utorak 18.07. protiv Korenta u Dugom Ratu te u petak 21.07. protiv novog člana lige Starog Mornara u Splitu. Prva domaća utakmica je na rasporedu 25.07. na plivalištu u Portu protiv Podgorana.

Vaterpolisti Podstrane su u debitantskoj sezoni zazuzeli posljednje, 6. mjesto u ligi, sa dvije pobjede i osam poraza u deset kola. Rezultat je bio ispod očekivanja s obzirom na snagu ekipe, pa je uprava ove godine odlučila dodatno pojačati momčad uz postojeće snage od lani. Novi trener je kapetan lanjske momčadi Josip Tomić a novi kapetan je “domaći dečko” i jedno od najjačih napadačkih oružja Filip Vuleta.

U sklopu priprema za novu sezonu Podstrana je prošli vikend nastupila na tradicionalonom memorijalnom turiru “ Denis Jurin” u Primoštenu i sa dvije pobjede protiv veterana POŠK-a i domaćina VK Primošten osvojila prvo mjesto i donijela prvi pehar u klupske vitrine. Evo što je kazao novi trener Josip Tomić pred sam početak ligaškog natjecanja: “ Za razliku od lani, ove godine smo odradili nekoliko zajedničkih treninga i odigrali turnir u Primoštenu, tako da osim što smo pojačali sastav, spremniji ulazimo u sezonu. Prvo kolo gostujemo u Dugom Ratu gdje smo lani tijesno izgubili. Opet očekujemo neizvjesnu utakmicu i nadamo se povoljnijem ishodu. Za domaćina nastupa i seniorski reprezentativac Hrvatske Luka Lozina tako da nam je pola posla zaustaviti njega. Mi bi trebali biti kompletni, dvojben je jedino naš najbolji igrač Marin Ban koji ima poslovnih obaveza. Nadamo se da ćemo sa prva dva gostovanja u Porat donijeti minimalno  jednu pobjedu, odnosno 3 boda.

Raspored domaćih utakmica VK Podstrane:

25.07. (utorak) – PODGORA

01.08. (utorak) – ZVONČAC

04.08. (petak) – KORENAT

08.08. (utorak) – STARI MORNAR

16.08. (srijeda) – ZALE IGRANE

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Kia u stranicama