Ponedjeljak, 30 Lipanj 2014 13:23

Pobjednik 8. malonogometnog turnira ''Podstrana 2014'' je "GENOA HNS" Istaknuto

 

Završnica: ''PODSTRANA 2014''

 

3. mjesto:


Mesnice Perajica - Konoba Dalmatino

Rezultat: 1:7 (Mandić, Jurjević 2, Dubovac 2, Gudelj-Velaga, Čajkušić, Juras)


Kao u predviđanju, nije bilo previše šansi za Perajice u ovom susretu. Igrali su praktički bez zamjene te bez najboljeg igrača Gotovca. I Dalmatino je nastupio oslabljen, ali ipak su bili prejaki u ovom dvoboju. Prvo poluvrijeme, dok su Perajice imali snage vodila se ravnopravna utakmica (rezultat 1:1), u nastavku je uslijedio raspad sistema.

 


FINALE:

 

GENOA HNS - KONOBA ARGOLA MADUNIĆ BUS 3:3 (Vučemil 2, Klarić , Bajamić 2, Ajduković) nakon kaznenih udaraca pobjednik turnira je ekipa GENOA HNS.

 

GENOA HNS: Ante Miljak, Duje Klarić, Mijo Mandurić, Ante Dragošević, Mateo Vučemil, Karlo Bilić, Luka Jurić, Ivan Voloder, Boško Novaković.

KONOBA ARGOLA MADUNIĆ BUS: Mišo Lončar, Stjepan Perišić, Nikola Pavić, Đemal Nasup, Mladen Bajamić, Joško Brnabić, Stipe Omrčen, Mateo Bebić, Ivica Perajica, Hrvoje Ajduković, Nikola Tomičić.
Voditelj: Marin Pejovski.

 


Odlična utakmica u finalu Podstrane i velika senzacija, pobjednici turnira mlada dugoratska ekipa GENOA HNS.
Nakon početnih nekoliko minuta bez većih uzbuđenja, prvi ozbiljniji udarac Bajamić je pospremio u mrežu Genoe. No, po igri se vidjelo da se Genoa može nositi sa favoriziranom Argolom. Sjajno je u jednom napadu primio balun Vučemil, okrenuo svog čuvara i zabio za 1:1. Ipak, Argola pojačava ritam i do poluvremena postiže dva pogotka preko Bajamića i Ajdukovića. Činilo se kao da sve vodi očekivanom raspletu - obrani titule Konobe Argola.

 

No u drugom poluvremenu na terenu je bila samo jedna ekipa. Momci iz Genoe su fantastičnom trkom i borbenošću stiskali, stvarali šanse i tijeku tih napada pogodio je Duje Klarić, iako je sve pripremio strijelac prvog pogotka Vučemil. Do kraja je ostalo 10.-ak minuta, Genoa je i dalje stvarala šanse. U tim trenucima Mišo Lončar je držao Argolu u igri. Igrači Argole su fizički skroz pali, osjetio se izostanak (radi ozljeda) Brnabića i Perajice.

Nekoliko minuta prije kraja najbolji igrač ove utakmice Mateo Vučemil sjajno je pogodio za 3:3 za veliko slavlje Genoe. Posljednje dvije minute su bile prava drama, čisti zicer Genoe brani Lončar. Minutu prije kraja, na inzistiranje Nikole Tomičića Argola uvodi golmana igrača, ali nisu ništa uspjeli napraviti, završilo je 3:3 i pobjednika su odlučili kazneni udarci. Za Genou su bili sigurni Klarić, Dragošević i Bilić , za Argolu Bajamić i Omrčen. Kazneni udarac koji je odlučio pobjednika promašio je Ajduković i veliko i zasluženo slavlje Genoe je moglo početi.

 

 

Nagrade:

- Najbolji strijelac turnira sa 8 postignutih golova je Nikola Pavić (Konoba Argola). Nagradu mu je uručio Ante Milković, tajnik Zajednice športova Podstrana.

- Najbolji golman turnira je Mišo Lončar (Konoba Argola). Nagradu mu je uručio Joško Ajduk, predsjednik UHDDR Podstrana.

- Najbolji igrač turnira je Duje Klarić (Genoa HNS). Nagradu mu je uručio Ante Mihanović, izaslanik župana SD.

- 3. mjesto osvojila je ekipa ''Konoba Dalmatino''. Pehar i nagradu od 4.000 kn uručio im je Ante Polić, predsjednik Zajednice športova Podstrana.

- 2. mjesto osvojila je ekipa ''Konoba Argola Madunić bus''. Pehar i nagradu od 8.000 kn uručio im je Tomislav Buljan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Podstrana.

- 1. mjesto osvojila je ekipa ''Genoa HNS''. Pehar i nagradu od 16.000 kn uručio im je načelnik Općine Podstrana, Mladen Bartulović.

 

Čestitamo svim nagrađenima, a posebno ekipi GENOA HNS na pobjedi 8. malonogometnog turnira ''Podstrana 2014''.

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Kia u stranicama