Petak, 17 Listopad 2014 09:21

"Osvajanje Svilaje" kao lagani trening za male judaše JK-a Tempo Istaknuto

 

IZLET SVILAJA

U subotu 11.10.2014. članovi judo kluba Tempo Podstrana, sekcije Kučića, Tugara i KBK Dalmacija Dugi rat zajedničkim su snagama po drugi put krenuli u osvajanje planine Svilaja. Planirani izlet na Svilaju je, kako psihološka tako i fizička priprema za nadolazeću sezonu natjecanja, gdje naši sportaši u planu imaju da bude uspješnija od prethodne 2013./2014.

 

Nadahnuti očekivanjima i pripremama koje ih čekaju, vesela ekipa naših judaša (njih stotinjak) uz pomoć dugoračana zaputila se na zahtjevan put osvajanja planine Svilaja. Sportaši obavezno u toku jedne kalendarske godine pohode na dva izleta. Jedan od dva izleta je obavezno izlet na Svilaju. Sunčan dan i povoljni vremenski uvijeti bili su, nedvojbeno, vjetar u leđa hrabrim sportašima. Polazak ispred kluba u 9:00, uspon predvođen profesionalnim planinarskim vodićem prof. Mentusom, nosiocem crnog judo pojasa (6. Dan). Uz nekoliko pauza, čak su i oni najmanji uspjeli savladati zadatak. Po dolasku na Svilaju „planinari“ su posegnuli za osvježenjem, a nakon toga pristupili zajedničkom fotografiranju. Nakon fotografiranja, djeca su uz pratnju trenera otišla na veliku livadu koja se nalazi ispod planinarskog doma. Neki članovi kluba su pristupili organiziranim igricama poput preskakanja konopca, graničara, odbojke, nogometa, badmintona, a manjina ih se upustila u igru „grupa traži grupu“.

 

Nakon višesatnog sudjelovanja u raznim sportskim aktivnostima na svježem planinskom zraku, sportaši iako umorni, laganim tempom u 15:00 uputili su se natrag prema autobusu koji ih je čekao na dogovoreno mjesto, te u 16:00 bili ispred dvorane kluba u Podstrani.

 

Judaše sada čekaju treninzi i pripreme za nadolezeća natjecanja, Kup Mokošice, 3. memorijalni turnir Tajmir Nola Makarska, klupsko prvenstvo, Sokol kup i Božićni judo turnir.

 

JUDAŠI SRETNO!

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Kia u stranicama