Subota, 01 Rujan 2018 15:28

KADET IZ PODSTRANE DEBITIRAO ZA JUNIORE KK ZADAR Istaknuto

svaka čast svaka čast foto:057info.hr

Tomislav Mihael Buljan (15), mladi i talentirani košarkaš iz redova kadeta KK Mislav, uspješno je debitirao za KK Zadar na 14. izdanju Međunarodnog memorijalnog juniorskog košarkaškog turnira Tomislav Knežević, održanog 25. i 26.8.2018., u zadarskim Jazinama u sjećanje na tragično preminulog zadarskog košarkaša Tomislava Kneževića.

Organizatori turnira su već tradicionalno Košarkaški savez Zadarske županije i KK Zadar, a na turniru su sudjelovali klubovi BC Lissone iz Italije, KK Zadar, Olimpija Ljubljana i KK Sonik Puntamika.

Tomislav Mihael debitirao je u posljednjoj utakmici turnira u srazu protiv BC Lissone u kojoj su slavili Zadrani rezultatom 98:51. Za KK Zadar nastupili su Barbaroša 12, Stanović 6, Vidov 17, Smoljan 6, Fantina, Erslan 5, Zelanto 10, Korman 9, Majica 7, Planinić 16 i naš Tomislav Mihael Buljan koji je ubacio 10 koševa.

U konačnom poretku turnira KK Zadar osvojio je prvo mjesto s ukupno 6 bodova bez ijednog poraza.

Tomislav Mihael je svojim dobrim igrama u prošloj sezoni skrenuo pozornost na sebe igrajući za KK Mislav u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, a pogotovo na Basketball Camp Croatia gdje je trenirao s više od 200 košarkaških talenata iz cijele Europe u sportskoj dvorani u Zaboku.

Zanimanje za Tomislava Mihaela pokazali su i razni košarkaški klubovi poput KK Split, KK Zabok, KK Brose Bamberg iz Njemačke, razni klubovi iz Italije, Slovenije te srednjoškolske košarkaške ekipe iz SAD-a.

KK Zadar i ove sezone želi u mlađim kategorijama ostvarivati zavidne rezultate pa se u tu lijepu sportsku priču idealno uklapa naš Tomislav Mihael Buljan.

Nadamo se da će KK Zadar novim pojačanjem i dalje nizati sportske uspjehe.  

 

NAJČITANIJE IZ SPORTA

Kia u stranicama