Utorak, 12 Lipanj 2018 12:09

Radovi na dionici ceste Strožanac - Žrnovnica i u tijeku sezone Istaknuto

Radovi na dionici ceste Strožanac - Žrnovnica i u tijeku sezone foto:dalmacijadanas.hr

"Nova cesta bit će široka gotovo deset metara, a pravi spoj Žrnovnice sa Splitom dogodit će izgradnjom ceste TTTS- Mravince" - kazao je Petar Škorić

 

Na Aktualnom satu 12. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije jedno od vijećničkih pitanja bilo je vezano uz dinamiku radova na rekonstrukciji ceste od Strožanca do Žrnovnice.

Odgovorio je Petar Škorić, ravnatelj Županijske uprave za ceste:

– Cesta od Strožanca do Žrnovnice jedan od najvažnijih projekata ŽUC-a. Radi se o značajnoj i dosad opasnoj prometnici s prosjekom 12 tisuća vozila dnevno. Radovi su počeli 1. ožujka. Ranije nije bilo moguće zbog močvarnog terena. Već se vidi konture buduće ceste. Sada se postavljaju instalacije.

Riječ je o investiciji o 19 milijuna kuna, a ne radi se samo investiciji za cestu. Dobit ćemo modernu prometnici s gotovo 10 metara širine, a nastojat ćemo da se radovi ne prekidaju ljeti jer je zimi gotovo nemoguće raditi. U samoj špici sezone možda bude prekid od mjesec dana. Na jesen bi postavili asfalt i dovršili cestu do kraja godine.

Ovim bi se rasteretile gužve prema Omišu, a pravi spoj Žrnovnice sa Splitom dogodit će se izgradnjom ceste TTTS- Mravince – kazao je Škorić.

 

Izvor:dalmacijadanas.hr

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

unnamed
Velj 06, 2013

Vrtići

in Podstrana by Podstrana portal
Vrtići u Podstrani DJEČJI VRTIĆ 'MALI MORNARI' GRLJEVAČKA 2b PODSTRANA RADNO VRIJEME:…
Kia u stranicama