Utorak, 16 Travanj 2013 12:54

Ponovno odlične borbe Bošnjaka i Jakovca u Prvenstvu Hrvatske U23, Split, 13.04.2013.

Nakon što je Jakovac uzeo medalju na prvenstvu Hrvatske za juniore, naša dva borca su se okušala i na U-23 prvenstvu Hrvatske u judu. Iako su neki borci stariji od naših momaka po pet, šest godina, Toni i Marin su pružili odlične borbe.

Toni je u prvom kolu u teškoj borbi izgubio od seniorskog prvaka države, koji ga je povukao u repasaž, u kojem je Jakovac prvu borbu dominirao i efektno završio tehnikom bacanja harai goshi, u drugoj borbi Jakovac je imao blagu prednost, da bi 20 sekundi prije kraja ostvario pobjedu polugom na ruci. Za 3. mjesto je izgubio od nekoliko godina starijeg i iskusnijeg borca i završio kao petoplasirani.

 

Marin je u svoju prvu borbu ušao sa 3 neuspješna napada, nakon čega je borac iz Kaštela dočekao svoju priliku i pobjedio. Zanimljivo je to da je Marinov protivnik do kraja natjecanja nanizao dva glavna favorita kategorije, a izgubio dvije praktički dobivene borbe u kojima je bio favorit. Marinu je to bio jasan pokazatelj da je pitanje vremena kad će i on biti među najboljima.

 

Čestitke natjecateljima i treneru!

 

judo.hr

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama