Četvrtak, 11 Travanj 2013 11:05

Podstrana: Rezultati Uskršnjeg turnira u Judu

U subotu 06.04.2013. održan je 22. tradicionalni Uskršnji judo turnir, najjači međunarodni judo turnir pod okriljem Judo saveza Splitsko – dalmatinske županije. Za mlađe uzraste, tj. za djecu rođenu 1998. godine i mlađe.

Naši judaši iz Podstrane su, već standarno, postigli odlične rezultate, osvojivši 4 zlatne medalje što predstavlja najveći broj prvih mjesta dosada na Uskršnjim turnirima.

 

Mia Perišić, Ella Kuko, Tina Barić i Ana Mandušić, su se u dramatčnim finalima (pogotovo Mia koja je pobjedila u posljednjoj sekundi borbe) izborile za taj veliki uspjeh. Miina protivnica Anđela Violić iz judo kluba " Dubrovnik 1966", je napravila veliku taktičku pogrješku na način da umjesto da privede vodstvo u borbi mirno do kraja, ona je u posljednjih 5 sekundi borbe ušla u tehniku uchi mata što je Mia vješto iskontrirala; ostvarila pobjedu.

 

Medalje su još osvojili Nika Vuco, 2. mjesto; Roko Kuduz, 3. mjesto; Kažimir Sovulj, 3. mjesto, upotpunivši tako uspješan dan podstranjskih judaša.

 

Kao zanimljivost maramo izdvojiti i Anu Mandušić koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji do -32 kg osvojila zlatnu medalju te proglašena najboljom natjecateljicom uzrasta U10.

 

Čestitke svim natjecateljima koji su sudjelovali na natjecanju uz nadu nastavka ovako kvalitetnog i predanog rada!

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama