Srijeda, 22 Siječanj 2020 18:43

Pisali smo Policiji, želimo sigurnije mjesto Istaknuto

Pisali smo Policiji, želimo sigurnije mjesto foto:splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr

Razloga je dosta i previše, ne želimo se miješati u rad policije i službi, želimo samo sigurnost i ugodno mjesto za život. Pisali smo i zbog semafora na raskrižju TTTS, bili smo uporni i dosadni i ako ne ništa drugo, situacija se promijenila. Pisali smo im i sada, mislili smo da je pravi trenutak za to s obzirom na sva događanja koja su proteklih dana zadesila Podstranu. U nastavku teksta prenosimo u cijelosti mail poslan na adresu Policijske uprave splitsko-dalmatinske sa zahtjevima, upozorenjima i preporukama za poboljšanje sigurnosti. Odgovor policije ćemo prenijeti po primitku istog.

 

 - Poštovani,
s obzirom na posljednja događanja u Podstrani kao što su učestale pljačke trgovina, zapljena droge, skrivanje lopova (pljačkaša zlatarnice), oštećenja imovine.... molimo da se pojačaju ophodnje na području naše Općine. Podstrana broji preko 12000 stanovnika i mislimo kako zaslužuje policijsku postaju ili bar izdvojen odjel jer kada usporedimo grad Vrgorac, Imotski... koji imaju policijsku postaju, a imaju znatno manje stanovnika. Zašto ne bih Podstrana, Stobreč, Barutana, Šine i Žrnovnica dobile zajedničku policijsku postaju jer tu živi preko 30000 stanovnika.
Također, želimo naglasiti kako Podstrana nije samo glavna prometnica kroz mjesto nego je Podstrana zgrade, plaža i igralište u Strožancu, plaža na Grljevcu, igralište na Grbavcu, groblje Ban,...
Mišljenja smo kako sadašnja situacija, gdje 2. Policijska postaja pokriva od Bačvica preko Mertojaka do Mutograsa nije dostatna za potpunu sigurnost mještana Podstrane te kao dodatan problem navodimo to što nemamo kontakt broj telefona dežurnog policajca.

Nadamo se da će te razmotriti mogućnost slanja dodatnih ophodnji tijekom cijelog dana na područje Podstrane, unaprijed zahvaljujemo.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama